Roland Garros

Nadal szoros meccsen, de szettveszteség nélkül jutott az elődöntőbe

A címvédő és másodikként kiemelt spanyol Rafael Nadal 7:6, 6:2, 6:3-ra legyőzte honfitársát, Nicolás Almagrót a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

A címvédő és másodikként kiemelt Rafael Nadal 7:6, 6:2, 6:3-ra legyőzte honfitársát, Nicolás Almagrót a negyeddöntőben.

Az első szettben Almagro meglepetésre igencsak megszorongatta Nadalt, a játszma elején semmire hozta adogatását Almagro, Nadal ezután saját szerváját kettős hibával kezdte, a címvédő öt elveszített labdamenet után szerzett először pontot. Nadal kiegyenlített, de Almagro ismét hozta szerváját, és 4:4-ig ez a forgatókönyv érvényesült, sőt, Almagro 5:4-es vezetésénél Nadalnak először kellett az idei Roland Garroson a szettben maradásért szerválnia. Ezután hasonlóan alakult a szett 6:6-ig, de a rövidítést nem bukta el a mentálisan sokkal erősebb Nadal. Úgy hozta 7:6-ra az első játszmát, hogy a labdamenetek többségét sokáig úgy nyerte, hogy hibázott ellenfele, de a kulcspillanatokban nem remegett meg a keze.

A második felvonás elején előbb Nadal, majd Almagro hozta adogatását, aztán Nadal egymás után két játékot nyert, brékelőnybe került, és ismét a "régi Nadalt" láthatta a Philippe Chatrier közönsége. Almagro 2:4-nél jutott először bréklabdához a mérkőzésen, de ellenfele hárította, és továbbra sem vesztett adogatást, 6:2-re nyerte a második szettet.

A harmadik játszmában Nadal 1-0-ás vezetésénél néhány percre az eleredő eső szakította félbe a találkozót, ami úgy tűnt, Almagrónak kedvezett. Nadal megintcsak nem parádézott, ellenfele egyenlített, majd hozta saját adogatását, de bréklabdákat bukott, akárcsak 3:3-nál. Több "dobása" már nem volt Almagrónak, a French Open legnagyobb esélyese 5:3-nál ásszal fejezte be a mérkőzést.

Nadal a döntőbe kerülésért a David Ferrer-Andy Murray meccs győztesével játszik.

Eredmények, negyeddöntő:
Férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Almagro (spanyol, 12.) 7:6, 6:2, 6:3
 
Korábban:
Nők:
Kvitová (cseh, 4.)-Svedova (kazah) 3:6, 6:2, 6:4
Sarapova (orosz, 2.)-Kanepi (észt, 23.) 6:2, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.