EURO 2012

Minden mérkőzés előtt behúzzák a varsói stadion tetejét

  • MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött, hogy a változékony időjárás miatt a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság minden varsói mérkőzése előtt behúzzák a Nemzeti Stadion tetejét.

Lengyelországban június elején 10-15 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint pénteken, az Eb varsói nyitómeccsének napján akár tíz fokkal melegebb lehet, de borús, esős idő várható. A kellemetlenségek elkerülése érdekében 24 órával a meccsek előtt behúzzák a fővárosi aréna tetejét - adta hírül szerdán a TVN24 hírtévé.

A januárban átadott, 58 ezer férőhelyes Nemzeti Stadion (Stadion Narodowy) tetejének behúzható része nagy ellenálló képességű, az időjárás viszontagságainak is ellenálló anyagból készült. A stadion nézőtere fedett, míg a pálya feletti mobil tető bezárása húsz percet vesz igénybe.

Az Eb menetrendje szerint Varsóban öt mérkőzést bonyolítanak le. A viadal nyitómeccsét június 8-án a lengyel és a görög válogatott játssza, majd 12-én a házigazdák az oroszokkal mérkőznek meg, 16-án pedig az oroszok a görögökkel játszanak. Ezt követi a június 21-ei negyeddöntő és a 28-ai elődöntő.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!