Múzeumok Éjszakája

Az atlantai csapat is pályára lép a Puskás Stadionban

Az 1996-os olimpián szerepelt magyar labdarúgócsapat pályára lépése lesz az egyik fénypontja a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Puskás Ferenc Stadionban június 16-án sorra kerülő nyílt napnak.

A Nemzeti sportközpontok és a Magyar Sportmúzeum idén először csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Június 16-án már délelőtt 10 órától látogatható A stadion története című kiállítás a korábbi dísztribünhöz vezető titokzatos alagútban.

Délutántól másnap hajnalig pedig Fűre lépni szabad! a Puskás Stadionban. A Múzeumok Éjszakáján bárki tesztelheti focitudását a stadion gyepszőnyegén, a rendezvény idején ugyanis több alkalommal rúghatnak tizenegyeseket profi kapusoknak a bátor vállalkozók. Aki akar, leülhet a kispadra, mintha csak szövetségi kapitány lenne, vagy bemehet a magyar válogatott öltözőjébe.
A Múzeum Éjszakájára szervezett villámtornán pályára lép a Parlament válogatottja, a borászok csapata és a legendás SZÚR, vagyis a színész-újságíró csata sem maradhat el.

Az este egyik csúcspontja pedig kétségtelenül az atlantai olimpiai válogatott fellépése lesz. Ki ne emlékezne a névsorra?! Olyan játékosok alkották az 1996-os válogatottat, mint Lisztes Krisztián, Sándor Tamás, Dragóner Attila, vagy éppen Sáfár Szabolcs.

„Az olimpiák évében, mint amilyen az idei is, elég gyakran előjönnek az 1996-os emlékek. Évek óta nem jött össze a csapat, de június 16-án a Puskás Ferenc Stadion nyílt napja kiváló alkalom arra, hogy újra találkozzunk, és játsszunk egy igazi örömmeccset. A tervek szerint az atlantai keret tagjai mellett meglepetésvendégek is pályára lépnek” – mondta Magyar Zoltán, az atlantai válogatott menedzsere.

Az „atlantai generáció” mellett más korosztályok válogatott labdarúgóival, valamint újságíró és színész legendákkal is személyesen találkozhatnak a látogatók, sőt akár szóba is elegyedhetnek velük a Puskás Ferenc Stadion nyílt napján.

Múzeumok éjszakája - Fűre lépni szabad!
Puskás Ferenc Stadion
Nyitva tartás: a stadiontörténeti kiállítást 10 órától lehet megtekinteni, a többi program 17 órától másnap hajnali egy óráig tart
Helyszín: Puskás Ferenc Stadion, 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5., belépés a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok irányából
További információk és részletes program: www.intezmeny.mnsk.hu