Női kosárlabda

Szinte teljes a bajnoki címvédő győri csapat játékoskerete

  • MTI

A győri klubvezetés szeretné, ha a bajnoki címvédő női kosárlabdacsapat néhány éven belül felzárkózna az európai élvonalhoz, s bejutna az Euroliga legjobb nyolc együttese közé, illetve továbbra is meghatározó szerepet játszana a magyar bajnokságban és kupában.

Tapodi Péter klubigazgató ennek reményében sikerként értékelte, hogy sikerült megtartani azokat, akik az elmúlt szezonban Füzy Ákos vezetőedző alatt váltak minőségi játékosokká, így Simon Zsófiát, Rasheed Ritát, Laklóth Annát, továbbá megállapodtak Nagy-Bujdosó Nóra csapatkapitánnyal is, illetve továbbra is Győrött játszik Semsei Barbara, Őri Györgyi, valamint az új generáció képviselője, Nagy Dóra.

A sportvezető hozzátette, két neves távozó van, az egyik a Franciaországba igazolt Iva Ciglar irányító, a másik pedig az orosz Jekatyerinburghoz aláírt Quanitra Hollingsworth center. Előbbi pótlására az ausztrál válogatott Natalie Hurst érkezhet, aki 15,5 pontot dobott átlagban mérkőzésenként a francia Aix-en-Provence csapatában, míg utóbbi helyére a Connecticut Sun fiatal és hasonló magasságú amerikai játékosát, Chay Chegogot szerződtette a Győr.

Tapodi a leginkább megfelelő átigazolásnak a Pécs 2010-ben szerepelt Raksányi Krisztinának a megszerzését tartja, a magyar mezőny egyik legtehetségesebb játékosával egy évre állapodtak meg. Visszatér a tavaly a francia Bourges csapatában szerepelt Ieva Kublina, aki a szezon közben megsérült Edita Sujanova helyére jött. A 12 fős keret egy fiatal center érkeztével egészülhet ki.

 A szakmai munkát továbbra is Füzy Ákos irányítja.