Férfi vízilabda

Kanadában nyertek a Kemény-legények

  • MTI/63

A londoni olimpiára címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-9-re nyert a kanadai nemzeti csapat vendégeként Vancouverben.

A válogatott honlapja, a www.vlv.hu keddi beszámolója szerint Kemény Dénes alakulata a mérkőzés felénél még egygólos hátrányban volt, ám a harmadik negyedben hétszer talált a tengerentúliak kapujába, ezzel el is döntötte az összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa, Kiss Gergely négy gólt szerzett.  A magyar válogatott szerdán még egy mérkőzést játszik Kanada csapatával, majd másnap utazik haza.

"Döcögve indult a meccs, a további sok munka látszott a csapaton, mert itt még jobbak az edzésfeltételek, mint Amerikában voltak, úgyhogy ezt kihasználjuk. A mérkőzésen elkövetett hibákat megpróbáljuk kiküszöbölni, nyilvánvaló nehézség volt, hogy nagyon sokat védekeztük emberhátrányban és túl sokszor akadtak meg a támadásaink támadófault miatt, ezen is dolgoznunk kell majd." - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlvl.hu-nak a mérkőzést követően.

Felkészülési mérkőzés
Kanada - Magyarország 9:13 (2:0, 1:2, 3:7, 3:4)
Kanada: Randall, Kudaba, Vikalo, Constantin-Bicari 1, Boyd 3, Robinson, Conway, Graham 3, Radojcsics, Dakics, Gasics, McElroy 2, Alekszics, Lapins, Tascereau. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics
Magyarország: Baksa, Varga T., Madaras, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky 2, Kiss G. 4, Szivós 1, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Hárai 1, Vámos 1, Gór-Nagy, Szécsi. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes