Roland Garros

Djokovics nagyszerű ötszettesre kényszerült Tsonga ellen

A világelső Novak Djokovics öt játszmában győzte le a francia Jo-Wilfried Tsongát a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében.

Jo-Wilfried Tsonga nagyon lassan kezdett Novak Djokovics ellen, a világelső mindössze 21 perc alatt lezavarta az első játszmát, 6:1-re nyerte.

A második szett elején is a szerb került gyors brékelőnybe, innentől azonban óriási harc bontakozott ki. Gyakorlatilag egyiküknek sem volt könnyű adogatójátéka, Tsonga pedig ki tudott egyenlíteni, majd a játszma hajrájában brékelt, 7:5-tel egyenlített.

A harmadik szettben is elképesztően magas volt a színvonal, mindketten bátran és jól játszottak, Tsonga bombaerős alapütéseivel, Djokovics pedig nagyon fantáziadús játékával operált. A játszma közepén oda-vissza brékeltek, a finisnél pedig megint a franciának jött ki jobban a lépés, ismét 7:5-re nyert, és ekkor már ő vezetett.

Novak Djokovics a Jo-Wilfried Tsonga elleni mérkőzésén a Roland Garros negyeddöntőjében 2012-ben.

Szerencsére a negyedik játszma sem hozott a játékban, nagyon küzdött mindkét teniszező, továbbra is mindkettejüknek harcolniuk kellett az adogatásaikért, de brék közelébe ezúttal sokáig nem jutottak el. Tsongának adatott meg előbb az esély, 5:4-es vezetésénél két meccslabdája volt, ezeket azonban Djokovics két remek adogatás után hárította, majd be is húzta a pontot.

A hazai nézők kedvence hozni tudta a saját szerváját, majd 6:5-nél újra eljutott két mérkőzéslabdáig, azonban egyiknél sem tudta befejezni a találkozót. Rövidítés következett, amiben volt ugyan előnyben, de a szerb visszaküzdötte magát, fordított, és megnyerte a játszmát.

A lélektani fölény így egyértelműen a világelsőhöz került, ráadásul francia ellenfele láthatóan teljesen elfáradt az előző három szettben, így Djokovics könnyedén, újra 6:1-re nyert, ezzel pedig övé lett a mérkőzés és a továbbjutás. Az elődöntőben a szintén öt szettre kényszerült Roger Federer lesz az ellenfele.

Roland Garros
negyeddöntők
férfiak
Federer (svájci, 3.)-Del Potro (argentin, 9.) 3:6, 6:7 (4-7), 6:2, 6:0, 6:3
Djokovics (szerb, 1.)-Tsonga (francia, 5.) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8-6), 6:1
nők
Stosur (ausztrál, 6.)-Cibulkova (szlovák, 15.) 6:4, 6:1
Errani (olasz, 21.)-Kerber (német, 10.) 6:3, 7:6 (7-2)
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.