Férfi kézilabda

Nem a pénzért játszom a magyar válogatottban - Nagy László

Megkezdte felkészülésének második szakaszát a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely vasárnap a norvégok ellen játszik világbajnoki selejtezőt. A csapathoz csatlakozott Nagy László is.

A Magyar Kézilabda Szövetség hétfői közleménye szerint a csapathoz hétfőn valamennyi külföldön játszó kerettag csatlakozott: Mocsai Tamás, Nagy László és Putics Barna. Valamint - három év szünet után - Nagy László is. Utóbbi hétfő délután érkezett meg Veszprémbe, s azt mondta, csak Mocsai Lajos szövetségi kapitányon múlik, hogy pályára lép-e a vasárnapi találkozón.

"Úgy tudom, a korábban általam kifogásolt feltételek megváltoztak, javultak a válogatottnál. A csapat tagjaival eddig is folyamatosan kapcsolatban voltam, és tudom, hogy egy nagyszerű csapatba és egy remek közösségbe kerülök vissza – mondta el Nagy László. – Felém eddig mindig pozitív vélemények jutottak el a fiúktól. Természetesen tudom, hogy a szurkolók körében az elmúlt időszakban felmerültek pozitív és negatív vélemények egyaránt, de ezt tiszteletben kell tartani. Az első nap speciális lesz számomra a csapattal, és tisztában vagyok vele, hogy nehéz mindenkinek megfelelni. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a pénzért játszom a magyar válogatottban, hiszen pénzért az ember inkább a spanyol, netán a katari csapatot választja. A Barcelona 2000-ben szerződtetett, majd 2005-ben, amikor lejárt az első szerződésem a katalánokkal, sőt, öt évvel korábban is megkeresett a Veszprém, így elmondhatom, hogy a klubnak mindig szándékában állt leszerződtetni, amikor erre lehetősége volt. Jelenleg még zajlanak a két klub közötti tárgyalások, az biztos, hogy 2013 nyarától Magyarországon folytatom klubszinten is, de ha a két egyesület megegyezik egymással, akár már idén nyáron Veszprémbe költözhetek. A válogatott ettől független kérdés, akárhol is folytatom ősszel a pályafutásomat, a magyar nemzeti csapatban mostantól ismét pályára lépek."

"Nagy öröm számomra, hogy egy olyan kaliberű játékos, mint Nagy László vállalja a magyar válogatottságot, hiszen 2011-ben a világ legjobbjának választották, így óriási erősítést jelent számunkra – hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - A magyar válogatott egy igazi értékközösség, sorsunk az olimpián is a halálcsoportba sodort bennünket, így óriási szükségünk van Nagy Lászlóra. Lacival rövid, de rendkívül mély és értékes beszélgetést folytattam, elmondta, hogy nála evidencia a magyar csapatban való szereplés. Tisztelettel és szeretettel fogadjuk a játékosokkal együtt."

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (MKB Veszprém KC), HARSÁNYI Gergely (Tatabánya Carbonex KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Pick Szeged), KRIVOKAPIC Milorad (RK Cimos Koper, szlovén), LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC), MOCSAI Tamás (SG Flensburg, német), NAGY László (Barcelona, spanyol)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), LÉKAI Máté (Pick Szeged)
Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgói KK), ZUBAI Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: KATZIRZ Dávid (Csurgói KK), PÉREZ Carlos (MKB Veszprém KC), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick Szeged)
 
Az együttes edzésmunkáját segíti, de a hivatalos keretnek nem tagja Pallag Péter, a Csurgó kapusa.