Síugrás

Morgenstern kipróbálhatta, milyen a Forma-1-es száguldás - videó

  • VNA

Az olimpiai bajnok síugró, Thomas Morgenstern szponzorának köszönhetően egy igazi Forma-1-es autót vezethetett a hétvégén.

Thomas Morgenstern életre szóló élményekkel gyarapodott a Red Bull Ringen - Fotó: Red Bull RacingAz elmúlt hétvégén a síugrás kiválóságának, Thomas Morgensternnek álma valósulhatott meg, aki főszponzorától megkapta azt a lehetőséget, hogy egy Formula-1-es autó volánja mögé ülhessen. A Stájerországban található Red Bull Ringen a háromszoros olimpiai bajnok síugró néhány körre ugyanis megkapta a Red Bull csapat tavalyi modelljét, az RB7-est, amivel David Coulthard instrukciói alapján körözhetett egy rövid ideig. "Egyszerűen zseniális volt az élmény. Olyan erők hatnak menet közben az emberre, amit nem lehet megfogalmazni, az autó ereje leírhatatlan. Nincs idő az embernek átgondolni a történéseket, hiszen minden pokolian gyorsan történik. Nagyon élveztem a lehetőséget, amivel egy álmom vált valóra" - lelkendezett Morgenstern a próba után.

A 25 éves versenyzőt persze jó alaposan felkészítették az élményekre, hiszen a teszt előtt a brit Milton Keynesben található F-1-es szimulátorban kellett hangolódnia a rá váró hatásokra. Hogy mindezt sikerrel tette, azt Coulthard nyilatkozata is jól jellemzi: "Nagyon folyamatosan és gyorsan vezetett, egy igazi tehetségről van szó" - dicsérte a síugrót a korábbi Forma-1-es pilóta aki most már a német túraautó bajnokságban (DTM) versenyez.