Női vízilabda

Mindegyik csoportellenfelével találkozik Merész András csapata az olimpia előtt

megosztom

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn megkezdte közvetlen felkészülését a londoni olimpiára.

Merész András januárban Európa-bajnoki bronzérmet kiharcolt csapata ceglédi edzőtáborozással vágott neki az ötkarikás játékok rajtját megelőző utolsó szakasznak, amelyben számos edzés és több barátságos mérkőzés is szerepel.

A szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy 18 fős bő kerettel dolgozik, bár iskolai elfoglaltság, felvételi vizsga miatt a nyitónapról hárman még hiányoztak, s keddtől válik csak teljessé az együttes.

"A héten Cegléden gyakorolunk minden nap, aztán lesz, amikor kevesebbet tréningezünk, de akad olyan hét is, amikor majd kilenc-tíz edzést tartok a lányoknak" - mondta Merész András.

Hozzáfűzte, hogy a felkészülés részeként közös gyakorlásokat is tart a július végén induló olimpia előtt több külföldi együttessel is.

"Június 20. és 26. között a kínaiakkal készülünk együtt Budapesten, bár pillanatnyilag úgy fest, hogy a hivatalos meccsünket Tatabányán játsszuk velük" - mesélte a szakvezető. - "Július első kilenc napját az Egyesült Államokban töltjük, s válogatottjukkal négyszer is megmérkőzünk, először San Franciscóban, majd Los Alamitosban, a harmadik mérkőzésnek még nincs színhelye, míg a zárómeccsünk Corona del Marban lesz. Hazatérésünk után az olimpiai házigazdák nemzeti csapatával, a Fekete Szilveszter irányította brit válogatottal kezdődik közös edzőtáborunk, amihez csatlakozik majd a spanyol válogatott is. Vagyis mindhárom londoni csoportriválisunkkal még a játékok előtt vízbe szállunk, ami remek elővizsga lesz. Londonba július 27-én utazunk el már a szűkített, 13 játékos alkotta csapattal, az olimpián első meccsünket az amerikaiakkal vívjuk 30-án, augusztus elsején következnek a kínaiak, 3-án, a csoportzárón pedig a spanyolok."

megosztom