Superstock

Kovács Niki a Pannóniaringen is dobogóra állt

megosztom

Katari sikere után Kovács Niki tovább szárnyal. Egy hét elteltével a leggyorsabb magyar motoros lány ismét dobogóra állhatott, ezúttal a magyar bajnoki értékelésben szerezte meg a harmadik helyet a Pannóniaringen megrendezett versenyen. Az odáig vezető út azonban sok-sok akadállyal volt kikövezve.

Katari sikere után Kovács Niki a magyar bajnoki értékelésben szerezte meg a harmadik helyet a Pannóniaringen.

A Hungaroring Sport Zrt. versenyzője végre a magyar bajnokság küzdelmeibe is bekapcsolódhatott. (Az első futamot anyagi okok miatt kellett kihagynia.) A Pannóniaringen rendezett verseny egyúttal Alpok-Adria bajnoki forduló is volt, így igen népes és erős nemzetközi mezőny gyűlt össze a Sárvár melletti pályán.

Kezdetben az időjárás okozott fejtörést a versenyzőknek, ugyanis péntek és szombat reggel is vizes aszfaltra ébredt a depó. Ennek megfelelően az első időmérőt is vizes körülmények között futották a Superstock600-as kategória indulói. Délutánra felszáradt a pálya, így természetesen a második kvalifikáció eredménye adta ki a rajtrácsot.

"Pénteken egyrészt az időjárás, másrészt a borsos edzésdíjak miatt (30 percért 40 eurót kellett fizetni) csak egyszer tudtam edzeni. Szombaton szintén eső nehezítette az életünket, így a délutáni mért edzésre gyakorlatilag vakon mentem ki a beállításokat illetően. Ráadásul szerelő nélkül, nem túl jó ötlet egy kerékcserét is beiktatni, márpedig én ezt tettem. Nem szépítem, hibát-hibára halmoztam a nagy kapkodásban, ennek megfelelően életem egyik legrosszabb köridejét futva, szinte a mezőny legvégéről vártam a versenyt. 35 indulóból a 31. helyre kvalifikáltam magam. Ezen a ponton kedvem lett volna haza menni"  fogalmazott Kovács Niki.

Egy igazi versenyző azonban nem tesz ilyet, így természetesen Niki sem ment sehova, sőt egész este és éjjel és másnap reggel is a megoldáson törte a fejét. Utólag már azt is tudjuk, nem eredménytelenül.

A régi emlékek miatt (az utóbbi három évben kétszer is rajtbalesetbe keveredett itt) érthetően óvatosan kezdte a futamot, talán túl óvatosan is, így beletelt néhány körbe mire átrágta magát a mezőny végén, és elkezdhette a felzárkózást a középmezőnyhöz, valamint a harcot a magyar bajnoki pódiumért. Újabb előzések következtek, miközben folyamatosan javította meg a versenyben futott leggyorsabb körét. Végül a 19. helyet szerezte meg a népes férfimezőnyben, harmadik magyarként célba érve.

"Ezt a hétvégét és ezt a versenyt a sírból hoztam vissza, így nagyon örülök a harmadik helynek. Hatalmasat küzdöttem magammal, a motorral és persze a többiekkel. Ha gyorsabban átrágom magam a lassabbakon, előbbre is végezhettem volna, de ne legyünk telhetetlenek! Az azért sok mindent elárul, hogy a legutolsó körben futottam meg a legjobb időmet, ami ugyan elmarad a tavalyi legjobbamtól, de így is sikerült 2’01-es időt futnom. Csodálatos érzés volt ismét az első háromban végezni, ezúttal hazai pályán, a csapatom, a családom és a barátaim jelenlétében" - mondta a csinos versenyző.

megosztom