NBA

Ismét a hosszabbítás döntött a Boston-Miami mérkőzésen

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának vasárnapi játéknapján a Boston Celtics a Miami Heat gárdáját fogadta a keleti főcsoportdöntő negyedik összecsapásán. A mérkőzés végül csak a hosszabbításban dőlt el, ugyanis a Celtics 18 pontos előnyt szórakozott el, ám végül nem fáztak rá Garnették, mivel 93-91 arányban nyerni tudtak.

Keyon Dooling

Boston-Miami

Egy esetleges idegenbeli sikerrel nagyon közel kerülhetett volna a nagydöntőhöz a Miami, ám a vendégek hiába dolgozták le 18 pontos hátrányukat, a Boston 93-91-es, hosszabbításos sikerével egyenlíteni tudott a párharcot illetően. A mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték jobban, akik 34-23-ra nyerték az első játékrészt, majd 27-24-re a másodikat, de volt olyan pontja a meccsnek, ahol már 18 pontos előnyben voltak a Kelták. Ennek ellenére a Heat össze tudta magát szedni a második félidőre, sőt, a meccs végén LeBron James triplája egyenlítést ért, nem sokkal később pedig Haslem hagyott ki döntő jelentőségűnek minősülő dobást, amivel a vendégek nyerhették volna az összecsapást. A hosszabbítás öt perce mindössze hat pontot hozott, a hazaiaknál Rondo és Daniels négy, míg a vendégeknél Haslem két egységet hozott össze. A Miaminak persze itt is megvolt az esélye, hogy megnyerje a meccset, de Dwyane Wade triplája végül kimaradt az utolsó másodpercben, így a Boston egyenlíteni tudott a párharcot illetően. Wade dobásának elrontását Doc Rivers viccesen a Boston egykori legendás edzőjének, Red Auerbach szellemének tudta be: „Red nem engedte be, ez nem fog bemenni a Boston Gardenben.”

A Boston legjobbja ezúttal a 23 pontot termelő Paul Pierce volt, de Kevin Garnett és Rajon Rondo is szállította a szokásos dupla-dupláját, előbbi 17 pontot és 14 lepattanót, utóbbi pedig 15-15 pontot és gólpasszt könyvelhetett el. Hogy a nagy öreg, Ray Allen se maradjon le a többiektől, ő is gyorsan berámolt 16 egységet, ám a dobás nem ment túl jól a veterán játékosnak, hiszen csak 6/16-os mezőnymutatót ért el a legendás triplavető. A másik oldalon természetesen LeBron James vitte hátán a csapatot, ő 29 pontot termelt, és érdekesség, hogy a Király most először pontozódott ki egy mérkőzésen, amióta a Heat színeiben kosarazik. James mellett Wade 20, Chalmers és Haslem 12-12 egységet könyvelhetett el, ám végeredményben ez is kevés volt a sikerhez.

A párharc állása két mérkőzés után: 2-2

NBA
Rájátszás, 35. játéknap
Boston-Miami 93-91