Karrier

Pato azt mondja, most már tényleg meggyógyult

Az egész idényben sérülésekkel küzdő és többször is egészségesnek nyilvánított Alexandre Pato biztos abban, hogy többször nem fog kidőlni izmainak rossz állapota miatt, és gőzerővel készül a londoni olimpiára.

A Milan brazil csatára a szezon során többször is izomsérülés miatt nem állt Massimo Allegri rendelkezésére, és hiába kezelte több európai és amerikai specialista is, nem tudták tökéletes állapotba hozni. Emiatt az is felvetődött, hogy klubja megszabadul tőle.

Alexandre Pato ünnepli egy gólját az AC Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

A játékos elmondása szerint hazájában megtalálták a baj okát, és ki tudták kezelni.

"A farizmaim nem voltak rendben, és ez okozta a gondjaimat. Az elmúlt egy hónapban azonban sikerült kezelnünk a dolgot, és én visszatérhettem a pályára" - mondta Pato, aki a brazil válogatott Egyesült Államok elleni szerdai felkészülési mérkőzésén csereként beállva gólt szerzett.

A csatár arról is beszélt, hogy szeretne játszani a londoni olimpián: "Nehezen kezeltem azt a sok sérülést. Úgy tűnt, hogy felépültem, aztán két meccsel később megint fájdalmat éreztem. Tudom, hogy mire vagyok képes, és mindent meg fogok tenni, hogy ott legyek a játékokon."