Magyar válogatott

Meghatározó támadófutball kell az írek ellen - Egervári Sándor

  • MTI

Másfajta játékra lesz szüksége hétfőn a magyar labdarúgó-válogatottnak az erőfutballt játszó írek ellen, mint pénteken, Csehország idegenbeli legyőzésekor - véli Egervári Sándor szövetségi kapitány.

"Az írek ellen más játékkal kell előállnunk, reményeink szerint hazai pályán meghatározó támadófutballt tudunk majd mutatni egy rutinos, érett csapat ellen" - mondta a telki edzőtáborban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján a szakvezető. Hozzátette: védekezésben és labdaszerzésben sikerült előrelépnie csapatának, amely főképp ennek köszönheti prágai 2-1-es győzelmét, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ellenfél kapuja előtt a vártnál kevesebb lehetőség adódott.

Egervári kiemelte, hogy a legutóbbi siker különösen értékes, mivel a szokásosnál több új labdarúgó tagja a keretnek.

"Az írek minden meccsükön a hagyományos négy-négy-kettes felállást választják, Trapattoni hagyta kibontakozni a tradicionális ír erényeket, nem próbált a futballistákra erőltetni másfajta játékot, mint amit korábban megszoktak. Az írek egyik nagy erőssége, hogy rendkívül jók a párharcok és a fejpárbajok megnyerésében. Két masszív belső középpályásuk van, akik a védekezésben és a támadásban is képesek jól játszani, széleken pedig olyan szervezők szerepelnek, akik jól cseleznek, valamint pontosan adnak be a remekül fejelő ékeknek" - mondta a szövetségi kapitány az írekről, akiket segítője, Kenyeres Imre személyesen tekintett meg Dublinban, a bosnyákok elleni mérkőzésen, melyen az aktuális rivális 1-0-ra győzött.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ír szakmai stáb tagjainak legutóbbi nyilatkozatai szerint Giovanni Trapattoni szakvezető a budapesti találkozót az Eb főpróbájának tekinti, ezért akik hétfőn a kezdőcsapatban kapnak helyet, azok várhatóan a horvátok elleni első Eb-meccsen is a pályán lesznek.

A magyar-ír mérkőzés hétfőn 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.