Női kézilabda

Győzelemmel köszönt el a válogatott Pálinger Katalintól

Könnyed győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának utolsó Fehéroroszország elleni mérkőzésén, amely egyben a pályafutását befejező olimpiai, vb-, BL-ezüstérmes, Európa-bajnok kapus, Pálinger Katalin búcsúmeccse is volt.

Pálinger a kezdőcsapatban kapott helyet a mérkőzésen, amelynek már nem volt tétje, hiszen korábban eldőlt, hogy a mieink kijutottak a hollandiai Eb-re, a fehéroroszok pedig nem. Rögtön két védéssel nyitott klasszis kapusunk, de a támadásbeli pontatlanságok miatt így is a vendégek szereztek vezetést.

Az irányítást azonban gyorsan magához ragadta a magyar csapat, a védőfalunk könnyedén felvette az ellenfél átlövőit, támadásban pedig Tomori vezetésével érkeztek a gólok, többnyire betörésekből. (5-3)

A magyar női kézilabda-válogatott tagjai örülnek egy győzelmüknek a 2010-es Európa-bajnokságon.

Tíz perc után Herr Orsolya váltotta Pálingert a kapuban, és vele is ugyanolyan stabil maradt a játékunk, jól működött a védekezés, ebből pedig sok lerohanást sikerült vezetni. Voltak ugyan pontatlanságok, kicsúszott labdák, de a félidő hajrájában így is ötgólos előnyben voltunk, ebből a szünetig négy találatnyi különbséget sikerült megőrizni. (14-10)

A szünet után ugyan megint a vendégek voltak először eredményesek, de a folytatásban még markánsabban kialakult ugyanaz a játékmenet, mint az első harminc percben. A hatosfalunk stabilan zárt, a kapuba álló Kiss Éva jól védett, így fokozatosan nőtt a különbség.

A hajrára 25-17-es előnnyel indultunk, majd az utolsó tíz percre megint Pálinger Katalin állt be. Ő is újra hozzátette a magáét a sikerhez, noha hiába követelte a közönség, hétméterest nem vállalt, így gól nélkül maradt, a könnyed hangulatú búcsúmérkőzésén 28-21-re győzött a magyar válogatott.

A mieink öt győzelemmel és egy vereséggel zárták a selejtezősorozatot, és épp amiatt a vereség miatt mindenképp csoportjuk második helyén végeztek a később pályára lépő németek mögött.

Női kézilabda
Eb-selejtező
Magyarország-Fehéroroszország 28-21 (14-10)
gól: Görbicz 8/7, Tomori 7, Vincze 4, Cifra 3, Kovacsicz 2, Szucsánszki 2/2, Orbán 1, Bulath 1, illetve Lobacs 4, Artyuhovics 4, Ciribka 3/3, Dronava 3, Sztyepanova 3, Szuhamirova 2, Jankovszkaja 1, Kurcsankova 1