Felkészülés

Ronaldo büntetőt rontott, Portugália kikapott - videó

A Lisszabonban megrendezett felkészülési mérkőzésen a portugál válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő török válogatottól.

Ronaldo büntetőt rontott, de így is csapata vezére volt

A június 8-án kezdődő lengyel-ukrán Európa-bajnokság 'halálcsoportjában' szereplő Portugália csapatában Paulo Bento valamennyi sztárja helyet kapott, így pályán volt Cristiano Ronaldo, Nani, Pepe, Fabio Coentrao, Raul Meireles, Joao Moutinho és Bruno Alves is. 

Nagy hazai rohamokkal is indult a találkozó, Hugo Almeida 10 perc alatt akár már két gólt is szerezhetett volna, de mindkét fejesénél pontatlanul célzott. Az első negyedórában Cristiano Ronaldo és Joao Moutinho is megszerezhette volna a luzitánoknak a vezetést, míg a másik oldalon a Burak Yilmaz és Arda Turan okozott bonyodalmakat. 

A 30. percben ismét Hugo Almeida került helyzetbe, de a támadó fejese ezúttal a keresztlécen csattant. Három perccel később Hamil Altintop lövése is a kapufát találta el, majd két perccel később Yilmaz átadása után Umut Bulut közelről már nem hibázott (0-1). A szünetig ugyan mér Ronaldo révén volt sansza az egyenlítésre a portugáloknak, ám végül vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok. 

A fordulás után hazai lehetőségeket jegyezhettünk fel először, de egy portugál eladott labda után Bulut az 52. percben megduplázta a törökök előnyét (1-1). Nem esett kétségbe Portugália, folytatta offenzíváját, aminek az 57. percben meg is lett az eredménye: Ronaldo labdája után a manchesteri Nani szépített, miután 15 méterről tökéletes pontossággal lőtte ki a hosszú alsót (1-2). 

A gólja után a házigazda még nagyobb erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, majd a 65. percben óriási lehetősége is volt rá: a svájci Studer megítélt büntetőjét azonban Ronaldo elhibázta, vagy Volkan kapus kivédte - nézőpont kérdése. 

A elrontott tizenegyes után visszább eset a tempó, a szövetségi kapitányok cserékkel próbáltak frissíteni, majd végül a lefújás előtt nem sokkal Pepe komikus módon született öngóljával el is dőlt a találkozó (1-3).

Portugália nem játszott rosszabbul ellenfelénél, de az Eb-n a helyzeteit jóval magasabb százalékban kell hogy kihasználja, feltéve ha tovább szeretne jutni a csoportjából. 

Felkészülési mérkőzés
Portugália - Törökország 1-3 (0-1)
gól: Nani (57.) ill. Bulut (35. 52.) Pepe (87. öngól)



 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!