Roland Garros

Nadal és Gasquet is a nyolcaddöntőben

A címvédő Rafael Nadal három játszmában múlta felül az argentin Eduardo Schwankot, míg a francia Richard Gasquet zsinórban 14 játékot nyerve szetthátrányból győzte le a német Tommy Haast.

Nadal továbbra is ellenállhatatlanul játszik Párizsban

A második helyen kiemelt spanyol azzal ellenfele a selejtezőből a főtáblára kerülő, majd ott két mérkőzést is megnyerő argentin Schwank volt, akire elsősorban páros játékosként emlékeznek a tenisz szerelmesei.

Az első játszmában a mallorcai nem kegyelmezett dél-amerikai riválisának, három ízben is elvette annak adogatását, így valamivel több, mint háromnegyed óra játék után megszerezte a vezetést.

A második szettben Schwank egyre bátrabb játékot nyújtott, több látványos labdamenet is kialakult, de Nadal egy korai bréket kihasználva 6:3-ra megnyerte ezt a játszmát is.

A harmadik felvonásban még szorosabbá vált a játék, Nadal ezúttal is az elején nyert fogadójátékkal hamar lépéselőnybe került, amit egészen a a játszma végéig meg is őrzött.

Izgalmas összecsapást ígért a Haas-Gasquet találkozó is, melynek első szettjében a német versenyző régi önmagát idézve rövidítésben múlta felül a hazaiak egyik kedvencét. A folytatásban aztán egészen 4:3-ig haladtak együtt a felek, onnantól kezdve azonban Gasquet lemosta a pályáról a világranglista egykori második helyezettjét, zsinórban 14 játékot nyerve jutott tovább a következő körbe.

A hölgyeknél Marija Sarapova játszi könnyedséggel intézte el a kínai Peng Su-ajt.

Roland Garros
3. forduló
Nadal (spanoyl, 2.) - Schwank (argentin) 6:1 6:3 6:4
Gasquet (francia, 17.)–Haas (német) 6:7, 6:3, 6:0, 6:0
nők:
Sarapova (orosz, 2.)–Peng Su-aj (kínai, 28.) 6:2, 6:1

 

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.