Férfi kézilabda

Megérdemelt szlovén győzelem a fásult magyarok ellen

  • hatharom.hu/MTI

A Norvégia elleni közelgő vb-selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda válogatott 29-26-os vereséget szenvedett a Balatonfüreden megrendezett felkészülési mérkőzésen Szlovéniától.

A két csapat legutóbb a szerbiai Európa-bajnokságon találkozott egymással, akkor a szlovének két góllal legyőzték a gyenge napot kifogó magyar csapatot.

Mocsai Lajos együtteséből ezen a találkozón kisebb sérülés miatt hiányzott Carlos Perez és Mikler Roland, szóhoz jutott viszont a Balatonfüred veterán portása, Szathmári János. A korábbi világválogatott és már az 1992-es barcelonai olimpián is szereplő Szathmári a helyi Balatonfüred játékosa, mellékállásban pedig a válogatott kapusedzője. Szathmári 43 évesen 304. válogatottságát ünnepelhette.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendég szlovén gárda, de a magyarok is gyorsan felvették a találkozó ritmusát, így 7-7-ig felváltva potyogtak a gólok. Az első félidő utolsó 10 percében aztán fölénybe került Szlovénia, a szünetre kétgólos hátrányba kerültek a mieink.

Akárcsak az elsőt, úgy a második játékrészt is jobban indította a szlovén gárda, gyorsan meglépett három góllal is, de a ekkor a magyar csapat ritmust váltott és hamar kiegyenlített. Ez volt azonban az utolsó fordulópont a találkozón, a szlovének kihasználták a rengeteget rontó magyarok hibáit, így az utolsó tíz perchez érkezve volt, hogy öt góllal is vezettek. A végére sikerült felzárkózni a házigazdának, de így is háromgólos vereség lett a vége.

 "Keveset tudtunk együtt gyakorolni, érződött az összeszokottság hiánya, főleg a védekezésben. Amikor pedig fordítottunk, türelmetlenekké váltunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, ebből a szempontból hasznos volt ez a felkészülési meccs." - mondta a lefújás után Mocsai Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya.

A kemény fizikai felkészülés rányomta a bélyegét a magyar válogatott játékára, de sok idő nincs a sebek nyalogatására, a csapat hétfőtől már Veszprémben készül a június 10-én esedékes Norvégia elleni selejtezőre.

A magyarok kedden a dél-koreaiakkal játszanak zárt kapus felkészülési mérkőzést Veszprémben.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország - Szlovénia 26-29 (10-12)
Balatonfüred, Oláh, Bonifert.
MAGYARORSZÁG: Fazekas, Szathmári (kapusok), Ancsin 1, Császár 5 (2), Gulyás 3, Harsányi 2 (1), Iváncsik G. 2, Katzirz 3, Krivokapics 1, Laluska 2, Lékai 1, Schuch 1, Szöllősi 2, Vadkerti 1, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
SZLOVÉNIA: Skof, Skok (kapusok), Bezjak 2, Bombac 2, Bundalo 1, Dolenec 4, Gaber 1, Mackovsek 3, Marguc 6 (2), Miklavcic, Skube 2, Sostaric, Spiler 2, Susin 2, Zorman 2, L. Zvizej 2 (1). Szövetségi kapitány: Boris Denic.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.