Manchester City

Mancininek nyaralás közben is van Persie-n jár az esze

A Manchester City olasz menedzsere nem csinál titkot abból, hogy Gael Clichy és Samir Nasri után Robin van Persie-t is elcsábítaná az Arsenaltól.

Roberto Mancini jelenleg a jól megérdemelt pihenését tölti családja társaságában hazájában, Olaszországban. A világoskékeket 64 év után ismét bajnoki címhez segítő itáliai szakember természetesen nem elégedett meg az idei év eredményeivel, és a jövőben további címeket szeretne begyűjteni a manchesteri csapattal.

A célok elérése érdekében a klubtól megszokott módon bombaigazolásokat hajtanának végre a nyári szünetben, az első számú célpont pedig a Premier League idei gólkirálya, Robin van Persie.

A holland gólgyárosnak még egy év van hátra az Arsenalhoz aláírt szerződéséből, így a valós piaci értékénél jóval kedvezőbb áron is megszerezhetik a klasszis támadót.

Mancini nem csinál titkot abból, hogy Nasri és Clichy után egy újabb arsenalos alapembert csábítana el Arséne Wenger kezei közül. A hírek szerint a hollandért 25 millió eurós ajánlatot tesznek a manchesteriek, Mancini szerint ez az összeg jóval reálisabb, mint az Edinson Cavaniért kért 45 millió. "Hogy kit választanék Cavani és van Persie között? A holland egy bajnok, míg az uruguayi mindent tud, és őt már az Internél töltött időszakomban is meg akartam szerezni a Palermótól" - idézi az olaszt a Daily Mail. "Ennek ellenére Cavanit lehetetlen most megszerezni - van Persie-nél más a helyzet. Ő egy igazi világklasszis. Az ő helyzete más mint mikor Clichy-t és Nasrit szerződtettük. Arséne Wengernek nehéz volt őket Londonban tartania. Igazolnunk kell egy támadót, ha a csatáraink közül valaki távozik tőlünk".

Hogy Mancini pontosan kire gondolt, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy a bosnyák Edin Dzekóval kapcsolatban több csapat neve is szóba került. A legfrissebb hírek szerint a Bayern München nagyon közel került hozzá, hogy megszerezze a korábbi Bundesliga-gólkirályt, de az olasz bajnok Juventus is harcban van a játékosért.

Dzekón kívül Mario Balotelli és Carlos Tévez sorsát sem vehetjük biztosra, noha Mancini mindkét játékost megtartaná. "Balotelli biztosan marad és Téveznek is megbocsájtottam, ős is maradni fog, ha csak nem kéri, hogy elmehessen".

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!