Magyar válogatott

Juhász Roland izomszakadás miatt nem játszhat az írek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Juhász Roland a csehek elleni barátságos mérkőzés első félidejében megsérült, hordágyon hagyta el a pályát. A rutinos védőre több hetes pihenő vár.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az első orvosi diagnózis alapján a 71. válogatott meccsén pályára lépő játékos (aki Nyilasi Tibort előzte meg ezzel az örökrangsorban, és immár egyedül áll a lista 16. helyén) izomszakadást szenvedett a vádlijában, és ez több hetes hetes kihagyást von maga után.

"Sajnos az utóbbi időszakban komolyan sújtanak bennünket a sérülések, az első vizsgálat alapján úgy tűnik, Rolandnak beszakadt a vádlija, ezért a hétfői meccsen biztosan nem állhat a rendelkezésünkre, felépülése három-négy hétig is elhúzódhat - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után. - Nehéz megmondani, hogy az írek ellen kire számíthatunk, a következő egy-két napban meglátjuk, a játékosok milyen állapotba kerülnek hétfőre. A győzelem azért segít a regenerációban, remélem, megfelelő állapotban kezdhetjük el az írek elleni mérkőzést, remélem, hétfőn minél több néző támogat bennünket a Puskás-stadionban."

Jó hír, hogy a prágai meccset kihagyó Koman Vladimir már tünetmentes, és az orvosi szakvélemény szerint várhatóan nem lesz akadálya a játékának hétfőn.