Magyar válogatott

Gyurcsó Ádám Szabicsék nyomában

megosztom

Az utóbbi tíz szezonban öt játékos debütált góllal a nemzeti tizenegyünkben, kivétel nélkül mindannyian győztes mérkőzésen.

A magyar válogatott egyik újonca, Gyurcsó Ádám szerezte a csehek elleni találkozó győztes gólját Prágában. Korábban több jelenlegi csapattársa is góllal ünnepelte első fellépését a nemzeti együttesben.

Az mlsz.hu összeállítása szerint a most is pályára lépett Szabics Imre volt a 2002–2003-as idény kezdete óta, tehát a legutóbbi tíz szezonban az első újonc, aki góllal debütált. Luxemburg ellen két gólt is szerzett. 2003. április 30-án, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 2-1-re és 5-1-re alakította az állást, illetve utóbbi találatával kialakította a végeredményt.

Alig egy év múlva, 2004. április 25-én Zalaegerszegen, a japánok ellen lépett pályára a magyar csapat. Két debütáns is a vendégek kapujába talált, előbb Juhász Roland 1-0-nál, majd Huszti Szabolcs a 92. percben, 2-2-es döntetlennél, tizenegyesből. Lothar Matthäus csapata 3-2-re nyerte meg a meccset.

2004. december 2-án a thaiföldi Bangkokban, semleges pályán lépett pályára a magyar válogatott az észtek ellen. Az 5-0-ra megnyert találkozón az utolsó gól volt a bemutatkozó labdarúgóé, az akkor még az MTK-ból beválogatott Pollák Zoltáné.

A legutóbbi alkalom a grazi osztrák–magyar volt 2006. augusztus 16-án. Bozsik Péter kapitány csapata egygólos győzelmet aratott. Gera Zoltán vezető gólját az újonc Horváth András toldotta meg még egy góllal. A hazaiak Samel Kuljic révén szépítettek, de ez sem változtatott a tényen: akár csak most, Prágában, egy újonc döntő góljával a magyar válogatott idegenben 2-1-re győzött.

Gyurcsó gólja:

megosztom