Magyar foci

Gyurcsó a Puskás Akadémia első válogatottja

  • MTI
megosztom

Győztes góllal debütált a magyar nemzeti csapatban Gyurcsó Ádám, aki elsőként került be a felnőtt válogatottba a 2006-ban alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról.

A jelenleg a Videotonban futballozó 21 éves játékos pénteken a csehek elleni, prágai barátságos mérkőzésen csereként beállva a 88. percben értékesítette Dzsudzsák Balázs átadását, ezzel eldöntötte a találkozót.

A Fourfourtwo magazin honlapjának beszámolója szerint az akadémia alapítója, az összecsapást a helyszínen megtekintő Orbán Viktor miniszterelnök személyesen gratulált Gyurcsónak.  

"Nemcsak a győzelem, az első Puskás akadémista gól is megszületett" - írta Facebook-oldalán a miniszterelnök, akinek ezzel korán beteljesült egy vágya, ugyanis alig egy éve, az akadémia ötödik tanévének zárásakor arra a kérdésre, hogy újabb öt év elteltével mivel lenne elégedett, többek között azt mondta: "Nagyon várjuk, hogy a magyar válogatottban megjelenjen az első olyan játékos, akiről azt mondják majd, hogy a Puskás Akadémián tanulta a szakma alapjait."

Gyurcsót idézve a honlap azt írja, hogy a játékos első válogatott gólját az akadémiának ajánlja, akárcsak mezét, amelyet az intézmény kap meg.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom