Magyar válogatott

A csehek nem látnak okot a csüggedésre a magyar győzelem miatt

  • MTI
megosztom

Bár a labdarúgó Európa-bajnokság főpróbája a cseh válogatottnak nem sikerült, csüggedésre nincs semmi ok - írja a szombati prágai sajtó a vendégsikert hozó pénteki Csehország-Magyarország (1-2) felkészülési mérkőzést kommentálva.

A csehek nem látnak okot a csüggedésre a magyar győzelem miatt

"A Magyarországtól elszenvedett vereség nem ingathatja meg önbizalmunkat, ebben biztos vagyok. Fölényben játszottunk, de eredménytelenül. Felesleges, olcsó gólokat kaptunk. Le kell vonnunk a tanulságokat a mérkőzésből" - állítja Michal Bílek cseh szövetségi kapitány.

Bílek szerint "a magyarok elsősorban a védelemre összpontosítottak, és nem engedtek kibontakozni minket". Ugyanakkor megdicsérte a magyarok fizikai és taktikai felkészültségét. Megjegyezte: nem valószínű, hogy az Eb-n bárki is olyan játékstílust választana, mint pénteken a magyarok.

"A vereség semmit nem jelent. Egyszerűen nem volt szerencsénk, de csak felkészülés volt" - mondta a Lidové Noviny című lapnak Petr Cech, a csehek kapusa. "Jobb, ha az ilyen balszerencse a bajnokság előtt történik, legalább tudatosítjuk, mire kell figyelnünk" - tette hozzá. Úgy vélte: a cseh csapat egészében véve jól játszott, és semmit nem engedett meg a magyaroknak.

"Nagyon rosszul sikerült a cseh válogatottnak az Európa-bajnokság főpróbája. Az, hogy a Magyarország elleni mérkőzésen tartósan fölényben játszottak és számos helyzetük volt, semmit nem jelentett, mert ráfizettek a mérkőzés elején tanúsított fölényeskedésükre, illetve a végén Hubník hibájára. A magyarok mindkét hibáért büntettek, ami Bílek csapatát hidegzuhanyként érte. A cseh válogatottat most csak az a régi mondás vigasztalhatja, hogy a rosszul sikerült főpróbát sikeres bemutató fogja követni egy hét múlva Oroszország ellen, már az Európa-bajnokságon" - írja a Právo.

A szombati prágai lapkommentárok szerint a mérkőzésnek nagyon jó volt a hangulata és tetszett a nézőknek. "Bár a cseh válogatott a mérkőzés vége előtti hibával elveszítette a mérkőzést, a nézők vastapssal kísérték a csapatot az öltözőbe, mert jó teljesítményt nyújtott" - jegyzi meg a Mladá Fronta Dnes.

"A mérkőzés légköre nagyszerű volt. Bízom abban, hogy a nézők ilyen hangulatot, légkört teremtenek az Európa-bajnoki összecsapásokon is" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A cseh labdarúgó-válogatott vasárnap utazik Wroclawba, ahol elsőként Oroszország csapata ellen lép pályára jövő pénteken. A sajtó szerint több mint tízezer cseh szurkoló készül a mérkőzésre.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom