Kézilabda

Sérültek a férfi és női kézilabda-válogatottban

  • MTI

Több sérült is könnyített edzéseket végez a hétvégi nemzetközi mérkőzések előtt álló férfi és női kézilabda-válogatottban.

A londoni olimpiára és a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre készülő férfi együttestől származó információ szerint Perez Carlos minden bizonnyal kihagyja a szlovénokkal szembeni szombati, balatonfüredi barátságos összecsapást. A 40 esztendős veszprémi átlövő combja még a Szeged elleni bajnoki döntő második találkozóján sérült meg, s bár ott van a többiekkel az edzőtáborban, csak könnyített munkát végezhet. Ezen kívül a kapus Mikler Roland nyaka "beállt", ezért rá is orvosi kezelés vár. A Dunkerque-ben légiós, és csütörtökön hazautazott Nagy Kornél a bokáját fájlalja, így kérdéses, hogy hétfőn csatlakozhat-e a kerethez.

A decemberi hollandiai Európa-bajnokságra már szerdán kijutott női válogatott átlövője, Bulath Anita bokasérülést szenvedett, és bár szeretne játszani vasárnap, a fehéroroszok elleni utolsó, immár tét nélküli Eb-selejtezőn Dabason, erre kevés az esély. Zácsik Szandra vállpanaszai miatt már a szerdai, bakui találkozóra sem utazott el.

A kerethez a beállós Szabó Valéria csatlakozott, ő játszani fog Dabason, akárcsak a kapus Pálinger Katalin, akinek ez lesz a válogatottbeli búcsúfellépése.