Női kézilabda

Megműtötték Hornyák Ágnest

megosztom

Vállműtéten esett át Hornyák Ágnes, a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-második győri női kézilabdacsapat válogatott átlövője, aki a BL-döntő első meccsén sérült meg, az egy héttel későbbi visszavágón már csak fájdalomcsillapítóval tudott játszani.

Hornyák Ágnes, a Győri Audi ETO KC játékosa a Podgorica ellleni Bajnokok Ligája-döntőn

Hornyák a szezonzárást követően dr. Balogh Péter csapatorvossal konzultált, aki az elvégzett vizsgálatok után szükségesnek látta az orvosi beavatkozást. Az átlövőt szerdán operálták meg a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

"A jobb karjában vállcsúcsízületi sérülés során az ízületi porckorong szakadt, ennek az eltávolítása vált szükségessé, tekintettel arra, hogy a konzervatív kezeléssel nem értünk el eredményt. A műtét alatt probléma nem volt, másnap otthonába távozott. Jelenleg csak pihenhet, a beavatkozást követő 2.-3. héten elkezdjük a fizikoterápiás kezeléseket, utána a mozgás regenerációra is sor kerül. Várhatóan az alapozásra már harcképes lesz a játékos" – olvasható dr. Balogh Péter nyilatkozata a klub honlapján.

"Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok, már itthon lábadozok. Balogh doktor szerint a műtét jól sikerült, ezért én is bizakodó vagyok. A célom az, hogy mihamarabb teljes értékű edzőmunkát végezhessek, és a csapat rendelkezésére álljak. Kiesni nem fogok a kondiból, amint lehetséges, rendszeresen gyógytornára fogok járni, mellette pedig remélem, hogy a labda nélküli edzéseket is hamar elkezdhetem majd!" – mondta Hornyák.

megosztom