Roland Garros

Mahut küzdött, szettet nyert, de Federer volt az úr Párizsban

  • VNA

Remek mérkőzést teljesített a francia Nicolas Mahut pénteken a Roland Garroson, aki egy játszmát el is tudott lopni Roger Federertől- igaz így is búcsúzott a párizsi salakpályás tornától.

A párizsi nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában a francia Nicolas Mahut a párizsi centerpályán a korábbi világelsővel, Roger Federerrel találkozott. Az első játszmát könnyedén nyerte meg a svájci, aki három bréklehetősége közül egyet kihasznált, így került 6-3-as előnybe. A második szettben azonban Mahut egy jól időzített bréknek köszönhetően egyenlített (6-4), így jól éreztük meg, hogy lehet esélye részsikerekre Federer ellen. A világranglista 89. helyén álló francia már ennek is örülhetett, mert eddig három találkozásuk alkalmával egyszer sem tudott játszmát nyerni Federer ellen.

Federernek Mahut ellen is szerencsét hozott a sötét sportruházat - Fotó:AFP

A harmadik szett megint könnyedén lett Federeré (6-2), aki a negyedik játszmában is előnybe került, Mahut azonban nagy küzdelem árán visszaküzdötte magát brékhátrányból. Mikor azonban már elkezdhetett volna gondolkozni azon, hogy esetleg kiharcolhatja a döntő szett lehetőséget, Federer 5-5-nél ismét elvette Mahut adogatását és végül 2 óra 37 perc alatt továbbjutott a legjobb 16 közé. Érdekesség, hogy Federer már a második szettjét bukta el az idei torna első hetében, ami a korábbi években nem igazán volt rájellemző. Igaz a sorsolását elnézve vélhetően így is eljut majd a párizsi elődöntőbe, ahol viszont a világelső Novak Djokovics igen komoly kihívás lehet számára.

A harmadik helyen kiemelt svájci a következő körben a mindössze 21 esztendős belga David Goffin-nel találkozik, aki a selejtező utolsó körében kikapott ugyan, de szerencsés vesztesként főtáblára került, ahol nagy meglepetésre a cseh Stepanek és a francia Clement legyőzése után pénteken a lengyel Lukas Kubotot is legyőzte, így élete első Grand Slam főtáblás szereplése alkalmával egyből bejutott a legjobb 16 közé.

Roland Garros - 3. forduló
Roger Federer (svájci, 3.) - Nicolas Mahut (francia) 6-3, 4-6, 6-2, 7-5

 

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.