EURO 2012

Az olaszok visszalépnek a bundabotrány miatt, ha kell

megosztom

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány elfogadná, ha olyan döntés születne, hogy a futball érdekében a válogatott lépjen vissza a jövő pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságtól.

Prandelli elfogadná, ha olyan döntés születne, hogy a futball érdekében a válogatott lépjen vissza az Eb-től - Fotó: AFP

A szakvezető a héten kirobbant, s a válogatottat is érintő olaszországi bundabotrány kapcsán beszélt erről a Rai televíziónak. "Ha azt kérik tőlünk, hogy a sportág érdekében ne vegyünk részt az Eb-n, elfogadom" - mondta Prandelli.

Egyelőre sem az európai, sem az olasz szövetség nem jelezte, hogy az olaszoknak vissza kellene lépniük.

A már tavaly óta tartó nyomozás eredményeképpen hétfőn több ember őrizetbe vételét jelentették be a hatóságok. A rendőrség hétfőn a válogatott edzőtáborában is járt, s kihallgatta Domenico Criscitót, a nemzeti csapat hátvédjét, s szobáját is átkutatta. Az orosz Zenitben szereplő futballista ezek után kikerült a keretből, ugyanakkor a 23 fős Eb-re utazó csapatból a helyi lapok a Juventust erősítő Leonardo Bonuccit és Gianluigi Buffont is összefüggésbe hozták a nyomozással.

A Juventus két játékosa közül Buffon ügyvédje csütörtökön kategorikusan cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a kapus 2010-ben 1,5 millió euró értékben kötött volna gyanús fogadásokat. Az ügyvéd kijelentette, Buffon ellen semmilyen nyomozás nem folyik.

Bonuccit még a Bari játékosaként egy Udinese elleni meccsel kapcsolatban érték vádak, a védő azonban tagadja ezeket. "A Juventus két játékosa ellen nem folyik nyomozás" - szögezte le Prandelli.

Az olaszok első meccsüket jövő szombaton vívják a címvédő spanyol csapattal.

megosztom