Női kézilabda

A Szabella Kupa helyett a Zvenyigoroddal készül a Győr

  • VNA

Idén nem indul el a Szabella Kupán a győri női kézilabda csapat, helyette inkább az orosz Zvezda Zvenyigoroddal játszik edzőmérkőzést augusztusban.

A szezon nemrég ért véget, de a győri klubvezetés már a 2012/13-as idény előkészítésén dolgozik. A győri női kézilabda csapat nyári felkészülése július 11-én indul, és idén az új vezetőedző, Ambros Martín irányításával a felkészülési a korábbi évekhez képest máshogy alakul. A Győri Audi ETO KC múlt héten jelentette be hivatalosan az új igazolásait valamint az új vezetőedző személyét. Ambros Martín a múlt héten Győrben tartózkodott, ahol több egyéb téma mellett természetesen a nyári felkészülési program is szóba került. A megbeszéléseken sikerült véglegesíteni a nyári felkészülés tervezett programját.

A győri klub honlapjának tájékoztatása szerint a felkészülés július 11-én indul, amikor az olimpia miatt távol maradókon, illetve junior és ifi válogatottakon kívül mindenki Győrben találkozik. Az első hét hátralévő részében orvosi vizsgálatok és fizikai felmérők következnek, majd egy hét edzőtáborba utaznak a lányok július 16-tól kezdődően. Várhatóan július 27-én játssza a csapat az első edzőmeccset. Mivel a keretben a felkészülés kezdetén 8-9 felnőtt játékos lesz (az olimpia valamint Hornyák Ágnes rehabilitációja miatt), ezért a vezetőedző másfajta felkészülést állított össze, mint amit eddig az elmúlt években megszokhattunk. Ambros Martín célja a meccsterhelést egyenletesen elosztani, így egy nap csak egy edzőmeccs lesz, felkészülési találkozók pedig 2-3 naponta lesznek leszervezve a csapatnak.

Ennek a felkészülési elvnek esett „áldozatául” a csapat előzetesen tervezett idei Szabella Kupa részvétele is. A Szabella Kupa időközben az eddigiekkel ellentétben hat csapatosra bővült, ami legalább napi két meccset jelentett volna, ezt ilyen formában Ambros Martín nem vállalta. A felkészülésben az már biztos hogy augusztus 21-én Győrben mérkőzik meg a BL-döntős csaopat az orosz Zvezda Zvenigorod gárdájával a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.