Karrier

Visszavonul az ember, aki elvette Rooney rekordját

  • MTI-hatharom.hu
megosztom

Bejelentette visszavonulását Johan Vonlanthen, a futball Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb gólszerzője.

"A futball már nem azt jelenti számomra, mint egykoron" - mondta a Blick című lapnak a kolumbiai születésű svájci játékos, aki 26 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőjét.

Vonlanthen a válogatottban 40 mérkőzésen hétszer volt eredményes, s 18 esztendősen, a 2004-es kontinensviadalon szerezte azt a találatot Franciaország ellen, amellyel máig az Eb-k legfiatalabb gólszerzője.

Érdekesség, hogy az angol Wayne Rooney mindössze négy nappal korábban felállított rekordját döntötte meg góljával, mivel alig több mint három hónappal fiatalabb a Manchester United csatáránál, aki épp Vonlathen csapata, Svájc válogatottja ellen volt eredményes.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás egy ötcsillagos szállodában két főre, 2 darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!

 

megosztom