Atlétika

Olimpiai helyezett távolugróval versenyezhetnek a mieink pénteken

  • MTI
megosztom

Négy 8 méter feletti egyéni csúccsal rendelkező atléta - így a pekingi olimpián ötödik kubai Wilfredo Martinez - is részt vesz a pénteki Hopp-Parádé ugrógála fő számában, a férfi távolugrásban.

Az immár nyolcadik alkalommal sorra kerülő esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy most először lesz Buda, azon belül is a XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány a helyszín.

A viadalon Martinez (8,31 m) mellett a Pekingben és Sydneyben is hetedik spanyol Luis Felipe Meliz (egyéni csúcs: 8,43 m), a fedettpályás Európa-bajnoki bronzérmes lengyel Marcin Starzak (8,21 m), továbbá az ukrán Andrij Makarcsev (8,15 m) is indul. A magyar élvonalat négyen, az országos bajnoki címvédő Bánhidi Bence (7,86 m), illetve Dömötör Balázs (7,82 m), Virovecz István (7,74 m) és Szabó Márk (7,54 m) képviselik. A szervezők bíznak benne, hogy a gálán megdől a 7,92 méteres versenycsúcs.

Spiriev Attila, a viadal sportigazgatója hangsúlyozta, idén is fő cél, hogy a magyar versenyzők erős nemzetközi mezőnyben edződhessenek, s mutathassák meg tudásukat. Éppen azért esett a választás a férfi távolugrásra a nyolcadik Hopp-Parádéval kapcsolatban, mert ebben a számban jelenleg több olyan hazai tehetség is akad, akinek reménykeltő eredménye van.

Váczi János, a kerület alpolgármestere azt emelte ki, hogy Hegyvidék önkormányzata kiemelten kezeli a sportot, költségvetése több mint 2 százalékát fordítja ilyen célokra.

"Kifejezetten fontosnak tartjuk azokat a rendezvényeket, amelyek a sportot, a szabadidő aktív eltöltését egyedi, kreatív módon népszerűsítik" - mondta Váczi János, jelezve, hogy a Hopp-Parádé éppen ilyen esemény.

A nagyok előtt a gyerekeké lesz a mobil pálya pénteken, mivel a Diákolimpia IV. korcsoportjának kerületi döntőjét is a gála keretében rendezik meg.

A gyerekek versenye 14 órakor kezdődik, míg a férfi távolugrást 17:30 órától rendezik meg.

megosztom