Bundabotrány

Nem volt tiszta a 2007-es magyar-olasz (3-1) meccs sem?

A FourFourTwo.hu információja szerint az Olaszországban most zajló fogadási csalás miatt indított nyomozás akár a 2007. augusztus 22-én lejátszott Magyarország–Olaszország barátságos válogatott-mérkőzést is érintheti.

A magyarok világraszóló sikere is gyanúba keveredett

A portál azt állítja, hogy a 2007. augusztus 22-én lejátszott találkozón jelzett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgynevezett monitoring-rendszere. A Puskás Ferenc Stadionban 40 ezer néző előtt lejátszott mérkőzés alatt jelentős összegek érkeztek az aktuális világbajnok vereségére, a jelenséget érzékelte is a rendszer, de az illetékes szervek mégsem foglalkoztak a dologgal, mondván a fásult olasz csapat elért eredménye csak kisiklás volt. 

Mint ismert, az olaszországi bundabotránnyal kapcsolatos nyomozást vezető cremonai főügyész utasítására letartóztatták Stefano Maurit, a Serie A-ban szereplő Lazio játékosát, valamint több jelenlegi és korábbi profi labdarúgót. A beszámolók szerint a bajnok Juventus jelenlegi vezetőedzője, Antonio Conte ellen is folytattak nyomozást, és az ügynek magyar szála is van.

A corrieredellosport.it beszámolója szerint a 19 fős listán szerepel az idehaza már letartóztatott Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Schultz László, Strasser László és Borgulya István neve is. Ők állítólag tagjai voltak annak a sejtnek, amely segített a manipulációk főszervezőjével, a szingapúri Eng Tan Seettel való kapcsolattartásban.

Az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottat is elérték a botrány hullámai, hétfőn reggel fél hét előtt a Covercianóban edzőtáborzó nemzeti együttes szálláshelyén is megjelentek a nyomozók, hogy kihallgassák Domenico Criscitót, a Juventus és a Genoa korábbi, az orosz bajnok Zenit jelenlegi védőjét. Őt nem tartoztatták le, de Cesare Prandelli szövetségi kapitány az olasz szövetséggel folytatott megbeszélése után kirakta az Eb-re utazó keretből.

Magyarország - Olaszország 3-1

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!