U19-es Eb-selejtező

Kikaptunk a németektől, vereséggel zártuk az elitkört

Ahogy az első kettő, úgy a harmadik, utolsó mérkőzésén is kikapott magyar U19-es labdarúgó-válogatott az Újvidéken rendezett Európa-bajnoki selejtező elitkörében.

Az már az első két forduló után eldőlt, hogy a magyar válogatott nem nyerheti meg a csoportot, míg a németeknek a mai összecsapás előtt jó esélyük volt az Eb-részvétel kiharcolására.

A magyar szövetség beszámolója szerint Tuboly Frigyes az Abu Attila - Poór Patrik, Lang Ádám, Czégel Máté, Tamás Krisztián - Patvaros , Adorján Krisztián, Hajdú Ádám - Pál Dávid, Radó András, Pekár László összeállításban szerepeltette együttesét.

A németek a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, de válogatottunk az első félórában szervezetten védekezett, és tartotta az eredményt. A 27. percben Lang Ádám megkapta második sárga lapját, és tíz emberrel már nem tudtuk elviselni a nyomást, a németek a 42., majd a 44. percben is gólt lőttek, majd a 88. percben beállították a 3-0-ás végeredményt.

"El kell ismerni, hogy a németek ma jobbak voltak nálunk. A háromgólos vereségben azonban nagyban közrejátszott, hogy a 27. perctől emberhátrányban játszottunk, tíz emberrel pedig sajnos már nem voltuk egy súlycsoportban az ellenféllel" - nyilatkozta a meccs után Tuboly Frigyes.

Az utolsó játéknapon a szerbek 3-0-ra legyőzték Romániát, ezzel megnyerték a csoportot, és kijutottak az észtországi Eb-re.

U19-es Eb-selejtező, elitkör, 3. forduló:
Németország-Magyarország 3-0 (2-0)
Szerbia-Románia 3-0 (2-0)
 
A végeredmény: 1. Szerbia 7 pont, 2. Németország 5, 3. Románia 4, 4. Magyarország 0