Roland Garros

Federer szettet vesztett a román Bundesliga-játékos ellen

A harmadik helyen kiemelt Roger Federer négy játszmában verte élete első Grand Slam-versenyén szereplő román Adrian Ungurt.

Federer győzelme nem forgott veszélyben

Novak Djokovics után a torna egy másik nagy esélyese is a vártnál nehezebben vette a 2. forduló jelentette akadályt. A svájci klasszis az első két játszmában a tőle megszokott stratégiát alkalmazta, egyaránt már a szett elején brékelőnybe került, majd magabiztos szervajátékaival menetelt a győzelem felé. A harmadik szettben azonban a Bundesliga csapatbajnokságában vitézkedő román versenyző megtáltosodott, és egészen a rövidítésig eljutott. A tie-break-ben hiába vezetett Federer 6:4-re és szerválhatott a meccsért, Ungur nem hagyta magát és végül megfordította a játszmát.

A nagy erőfeszítések a negyedik felvonásban már rányomták bélyegét Ungur játékára, Federer hamar meglépett 3:0-ra, majd könnyedén megnyerte a mérkőzést.

A 16-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszisnak ez volt az 51. sikere a Roland Garroson, amelyen 2009-ben diadalmaskodott, további négy alkalommal pedig döntős volt.

A svájci pályafutása 234. győzelmét aratta a Grand Slam-tornákon, s megdöntötte az amerikai Jimmy Connors 1970 és 1992 között felállított rekordját.

A horvát Marin Cilic ellentmondást nem tűrő módon bánt el Párizs korábbi bajnokával, míg a sérülésekkel bajlódó Juan Martin del Potro négy szetthátrányból felállva győzte le a francia Roger-Vasselin-t.

Federer - Ungur legszebb labdamenetei

 

Roland Garros
2. forduló
Federer (svájci, 3.)–Ungur (román) 6:2, 6:2, 6:7, 6:3
Del Potro (argentin, 9.)–Roger-Vasselin (francia) 6:7, 7:6, 6:4, 6:4
Cilic (horvát, 21.)–Ferrero (spanyol) 7:6, 6:2, 6:3
nők,
Petrova (orosz, 27.)–Scheepers (dél-afrikai) 6:3, 6:3
Medina-Garrigues (spanyol, 29.)–Pavlovic (francia) 6:3, 6:2

 

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.