Nemzetközi foci

Az UEFA egy évre kizárta a Besiktast

  • MTI
megosztom

Török médiabeszámolók szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egy évre kizárta a kontinentális kupasorozatokból, és 200 ezer euróra megbüntette a Besiktas csapatát, az isztambuli klub pénzügyi problémái miatt.

Jövőre a török csapat csak a hazai porondon vitézkedhet

A szigorú lépésre azt követően került sor, hogy az UEFA megvizsgálta a Besiktas gazdálkodását, és megállapította, hogy a törökök megsértették az európai szervezet pénzügyi szabályait.

A szerdai bejelentést hivatalos helyről még nem erősítették meg, a klub részvényeinek értéke azonban máris 9,9 százalékot esett a tőzsdén.

A Besiktas elnöke, Fikret Orman és a klub ügyvédei részt vettek az UEFA fegyelmi bizottságának szerdai ülésén. Orman elmondta, a Besiktas a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, de hozzátette, nem túl optimista az esetleges pozitív döntést illetően.

"Minden eszközzel megpróbáljuk megvédeni a klub jogait. Első lépésként a CAS-hoz fordulunk. Úgy gondolom, ez egy drámai döntés, amely nagyon rosszul érint minket, de semmit nem tehetünk" - mondta Levent Erdogan, ügyvéd, a klub elnökségi tagja a Dogan nevű török hírügynökségnek.

megosztom