Olasz foci

Spalletti nyakát törné a bundázással gyanúsított Criscitóért

Az orosz Zenit vezetőedzője védelmébe vette honfitársát és játékosát, a szakvezető biztos benne, hogy a 25 éves hátvéd nem követett el semmi törvénybe ütközőt.

A Zenit mestere nem hisz Criscito bűnösségében

Az olaszországi bundabotránnyal kapcsolatos nyomozást vezető cremonai főügyész utasítására hétfőn letartóztatták Stefano Maurit, a Serie A-ban szereplő Lazio játékosát, valamint több jelenlegi és korábbi profi labdarúgót.

A gyanú szerint a letartóztatott játékosok aktívan részt vettek mérkőzések befolyásolásában, és a szervezett bűnözéssel is szoros kapcsolatban álltak.

Az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottat is elérték a botrány hullámai, hétfőn reggel fél hét előtt a Covercianóban edzőtáborozó nemzeti együttes szálláshelyén is megjelentek a nyomozók, hogy kihallgassák Domenico Criscitót, a Juventus és a Genoa korábbi, az orosz bajnok Zenit jelenlegi védőjét.

Az eset után Criscitót az olasz szövetség kérésére Cesare Prandelli szövetségi kapitány kirakta az Eb-re készülő keretből, így feltehetőleg a gyanúba keveredett játékos nem lesz ott a kontinenstornán.

Luciano Spalletti a védő trénere az orosz bajnok Zenitnél, az olasz szakember a RAI hírügynökségnek nyilatkozva védelmébe vette tanítványát. "Az teljesen tiszta dolog, hogy a rendőrség csak a munkáját végzi, de ismerem Criscitót, aki egy nagyszerű játékos és nagyszerű ember is. Nem kételkedem benne, ha kellene, a nyakamat törném érte" - mondta Spalletti, aki hozzátette, hogy nem igazán ért egyet azzal, hogy a 25 éves védőt nem viszik el az Eb-re. "Hogy őszinte legyek nagyon elszomorít, hogy ez történt Criscitóval. Úgy lenne igazságos, ha Criscitónak megadnák a lehetőséget, hogy tisztázza a vádakat, de az biztos, hogy ez az olasz válogatott egyik fekete napja volt".