Bundabotrány

Olasz elfogatóparancs alapján itthon újabb két embert őrizetbe vettek

  • MTI
Címkék:
megosztom

Két embert vettek őrizetbe hétfőn az olasz hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján a magyar rendőrség munkatársai Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint.

"Öt magyar személy ellen adtak ki európai elfogatóparancsot, de közülük hárman a nemzetközi fogadási csalások magyarországi eseményei kapcsán már korábban előzetes letartóztatásba kerültek. A másik két személyt vették hétfőn őrizetbe" - tájékoztatta kedden az MTI-t Fazekas, aki hozzátette, róluk a nyomozás érdekeit szem előtt tartva semmilyen információt nem tud adni.

Az olasz ügyészség hétfői közleménye szerint összesen 19 embert fogtak el, közülük ötöt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú alapján kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. Az olaszok az öt magyart viszont név szerint említették: Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Schultz László, Borgulya István és Strasser László.

Előbbi három az, aki már korábban előzetes letartóztatásba került. Az újonnan őrizetbe vettek közül Borgulya a Honvéd, míg Strasser az MTK és a Zalaegerszeg játékosa volt.

Fazekas kiemelte, több európai uniós országban párhuzamosan folyik a nyomozás, sőt egyes országokkal, így Németországgal, Finnországgal és Ausztriával közös nyomozócsoportot alakítottak, de az olasz nyomozókkal is folyamatosan kapcsolatban állnak, akik részben a KNYF által biztosított információk alapján jártak el hétfőn.

A bundabotrány magyarországi eseményei kapcsán a manipulációval érintett mérkőzések száma jelenleg harminc, a gyanúsítottként kihallgatott személyeké pedig harminckilenc.

megosztom