Kosárlabda

Hanga részt vesz a Spurs edzőtáborában

  • MTI

Június 19-től 11 napon át az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő San Antonio Spurs edzőtáborában vesz részt Hanga Ádám, a spanyol Manresa magyar válogatott kosarasa.

A 23 éves játékos keddi sajtótájékoztatóján kifejtette: tavaly a Spurs lefoglalta a játékjogát, és idén Amerikában vendégeskedik, de ősztől Spanyolországban légióskodik tovább.

"Pozitív tapasztalatokkal zártam első külföldi évemet, a San Antonio képviselői hat-hét alkalommal meglátogattak Manresában - mondta az Albacomptól Katalóniába igazolt kosaras. - Tavaly négy napot töltöttem el Texasban, de idén sem nyaralni megyek, már az első napon terheléses vizsgálatnak vetnek majd alá."

Lóránt András menedzser hozzátette: továbbra is a fokozatosság elve alapján építik Hanga karrierjét, aki egyébként éppen kedden állt ismét edzésbe, és a következő hetekben egyénileg tréningezik Budapesten.

Hanga mindeközben péntektől vasárnapig edzőtábort tart 48 ígéretes utánpótláskorú (1996 és 1999 közt született) játékosnak a Pasaréti Sportcentrumban, méghozzá külföldi trénerek - többek között a Manresa vezetőedzőjének - bevonásával.

"Jómagam kétszer jártam a trevisói nemzetközi edzőtáborban, és szeretném átadni a tapasztalataimat ezeknek a srácoknak, hogy ne érjék őket meglepetések, ha egy napon külföldre szerződnek" - mondta a válogatott hátvéd.

Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára közölte: a hétvégi edzőtábor illeszkedik az MKOSZ stratégiájába, amely a társasági adótörvény révén támogatja az eseményt, melyen a tehetségkutatás mellett edzőképzés is zajlik majd.

Ami az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott július 10-én kezdődő összetartását illeti, Hanga kifejtette:

"Rátgéber László szövetségi kapitány tavasszal meglátogatott Manresában, és bár éppen egy nem túl eredményes mérkőzésemet látta, közölte, hogy húzóemberként számít rám, úgyhogy nagyon várom már, hogy találkozzak a többiekkel, és nekivágjunk az Eb-selejtezőknek."