EURO 2012

A kis Schmeichel is tagja lett a dán Eb-keretnek

  • VNA

Egy sajnálatos sérülés következményeként az egykori dán kapuslegenda, Peter Schmeichel fia is utazhat az idei labdarágó Eb-re.

Alig egy nappal a dán labdarágó csapat végleges Európa-bajnoki keretének kijelölése után máris változtatni kényszerült Morten Olsen kapitány. A Stoke City kapusa, Thomas Sörensen ugyanis a brazilok elleni felkészülési mérkőzésen hátsérülést szenvedett, így nem utazhat Ukrajnába. Helyét az egykori legendás kapus, Peter Schmeichel fia, a Leicester Cityben védő Kasper veszi át a dán keretben. A dán szövetségi kapitány elmondta, hogy nem akarja megkockáztatni egy sérült kapus nevezését, hiszen a csoportban kemény ellenfelek (Hollandia, Németország, Portugália) várnak csapatára.

Kasper Schmeichel egyelőre harmadik számú kapus lesz a dánoknál - Fotó: AFP

"Nehéz döntés volt, de meg kellett hoznom. Sportszakmailag komoly érvágás számunkra ez a dolog" - tette hozzá Morten Olsen, aki szerint a nagy válogatottban eddig egyetlen meccset sem játszó Kasper Schmeichel megfelelő tartalék lesz a Stephan Andersen - Anders Lindegaard kapus duó mögött. Annál is inkább, mert az édesapa, Peter Schmeichelé tagja volt annak az 1992-es válogatottnak, amely emlékezetes módon nyerte meg az 1992-es labdarúgó Eb-t.