Roland Garros

Nagyon megkínlódott saját magával a második körért a világelső Azarenka

A papírformánál sokkal nehezebben, három szettben jutott túl az első fordulón a világelső és első kiemelt Viktorija Azarenka a francia nyílt teniszbajnokságon.

Azarenka esélyeshez méltón, elsöprő lendülettel kezdett, azonban már néhány perc után, 2-0-s vezetésénél visszavett a tempóból. Visszaengedte a szinte két játék alatt összetörő Briantit a mérkőzésbe, innentől kezdve pedig másfél szetten keresztül csak szenvedett.

A világelső Viktorija Azarenka a Roland Garroson 2012-ben.

Olasz ellenfele eközben néhány jól eltalált alapvonali ütésének köszönhetően egyre nagyobb önbizalmat szerzett, és annak ellenére, hogy eleinte többnyire csak védekezett, egyre jobban kezdett játszani. Így is rövidítésbe torkollott azonban az első szett, amiben Brianti már 5-1-re is vezetett. Azarenka majdnem visszaküzdötte magát, de az utolsó Grand Slam-tornáját játszó ellenlábasa végül behúzta a játszmát.

Még rosszabb folytatás következett a világelső számára, alig ütött labdát a pályára, ziccereket rontott, így Brianti úgy került 4-0-s előnybe a második szettben, hogy azért nem sokat kellett tennie. Ezt követően Azarenka nagy küzdelem árán hozta saját adogatását, majd visszavett egy bréket is, és lassan újra sínre került a játéka. Egy gémet sem veszítve megnyerte a második játszmát, majd a harmadikban már sokkal magabiztosabban játszva, 6:2-re győzedelmeskedett, és továbbjutott a második fordulóba.

Roland Garros
1. forduló (a 64 közé jutásért)
férfi egyes:
Serra (francia)-López (spanyol, 15.) 5:0-nál López feladta
Klizan (szlovák)-Dancevic (kanadai) 4:0-nál Dancevic feladta
 
női egyes:
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Brianti (olasz) 6:7 (6-8), 6:4, 6:2
Cibulkova (szlovák, 15.)-Mladenovic (francia) 6:2, 6:1
Jankovics (szerb, 19.) - Mayr-Achleitner (osztrák) 1:6, 6:1, 7:5
Davis (amerikai)-Barthel (német, 30.) 6:1, 6:1
King (amerikai)-Voszkobojeva (kazah) 6:4, 6:2
Medina-Garrigues (spanyol, 29.) - Robson (brit) 6:2, 6:1
Jun-Dzsan Csan (tajvani)-K. Bondarenko (ukrán) 6:1, 7:6 (10-8)
Govorcova (fehérorosz)-Oprandi (svájci) 6:4, 6:1
Petrova (orosz, 27.)-Benesova (cseh) 6:3, 6:3
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső , Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.