Nemzetközi foci

Ljajics repült a szerb válogatottból

A Fiorentinában is balhékba keveredő középpályás, Adem Ljajics nem énekelte el a szerb himnuszt a spanyolok elleni szombati felkészülési mérkőzésen, ezért Szinisa Mihajlovics szövetségi kapitány kitette a keretből.

A középpályás nem énekelte el a himnuszt a spanyolok elleni meccsen, Szinisa Mihajlovics kitette a keretből.A hivatalos indoklás szerint Ljajics megsértette a szövetségi kapitány által meghatározott etikai kódexet. A futballista személyes meggyőződése miatt nem volt hajlandó elénekelni a szerb himnuszt, és elmondása szerint ezen nem akar változtatni. Ljajics a muzulmán vallású Szandzsák régióból származik.

A szerbek szombaton 2-0-ra kikaptak a spanyoloktól, csütörtökön Franciaországgal, jövő kedden Svédországgal mérkőznek meg.

20 éves játékos pár hete klubjában is balhézott, a Fiorentina-Novara mérkőzésen Delio Rossi vezetőedző a 32. percben, kétgólos hátrányban lecserélte Ljajicsot, aki bemutatott a trénernek. Rossi ezután nekiesett játékosának. Az eset miatt az edzőt menesztette a vezetőség, a középpályás pénzbüntetést kapott.