Bundabotrány

Letartóztatták a Lazio másodkapitányát, Conte és magyarok is az ügyész listáján

Az olaszországi bundabotránnyal kapcsolatos nyomozást vezető cremonai főügyész utasítására letartóztatták Stefano Maurit, a Serie A-ban szereplő Lazio játékosát, valamint több jelenlegi és korábbi profi labdarúgót. A beszámolók szerint a bajnok Juventus jelenlegi vezetőedzője, Antonio Conte ellen is folytattak nyomozást, és az ügynek magyar szála is van.

Stefano Mauri, a Lazio játékosa a csapat egyik mérkőzésén a Serie A-ban 2010-ben.

Stefano Mauri a legújabb egykori olasz válogatott gyanúsítottja a 2011 nyara óta burjánzó bundaügynek, amelyben a vizsgálatokat vezető cremonai főügyész, Roberto Di Martino 19 letartóztatási parancsot adott ki. A Lazio másodkapitánya, aki 16 bajnokin játszott a most véget ért szezonban, előzetes letartóztatásba került, ahogy Omar Milanetto is, aki jelenleg ugyan a Serie B-s Padova játékosa, de korábban a Modena, a Brescia, tavaly nyárig pedig a Genoa labdarúgója is volt. Rajtuk kívül egy-egy Sampdoria-, Modena, Vicenza- és korábbi Queens Park Rangers-játékosra is lecsapott a rendőrség.

A gyanú szerint a letartóztatott játékosok aktívan részt vettek mérkőzések befolyásolásában, és a szervezett bűnözéssel is szoros kapcsolatban álltak.

A corrieredellosport.it beszámolója szerint a 19 fős lisAntonio Conte a Juventus vezetőedzőjeként a csapat egyik mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.tán szerepel az idehaza már letartóztatott Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Schultz László, Strasser László és Borgulya István neve is. Ők állítólag tagjai voltak annak a sejtnek, amely segített a manipulációk főszervezőjével, a szingapúri Eng Tan Seettel való kapcsolattartásban.

További nagy nevek is bajba kerülhetnek a bundabotrány kapcsán, Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője ellen is vizsgálat folyik. A szakembert még korábbi csapata, a Siena egyes mérkőzései miatt faggatták ki a nyomozók. Ugyanakkor az egyik letartóztatott játékos, a jelenleg a Sampdoriában szereplő, de korábban a Novarában játszó Cristian Bertani egy rádiónak nyilatkozva már elmondta, hogy a gyanúba került Siena-Novara mérkőzés szerinte teljesen tiszta volt. Igaz, ő azt is tagadja, hogy egyáltalán bármi köze lenne a bundaügyhöz.

Rendőrautó érkezik az olasz labdarúgó-válogatott edzőtáborához, a nyomozók Domenico Criscitót hallgatták ki a bundabotrány kapcsán 2012-ben.Az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottat is elérték a botrány hullámai, hétfőn reggel fél hét előtt a Covercianóban edzőtáborzó nemzeti együttes szálláshelyén is megjelentek a nyomozók, hogy kihallgassák Domenico Criscitót, a Juventus és a Genoa korábbi, az orosz bajnok Zenit jelenlegi védőjét. Őt nem tartóztatták le, de erősen kérdéses, hogy mekkora esélye van bekerülni a válogatott 23-as Eb-keretébe, amelyet délben akart kihirdetni Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

Ugyancsak vizsgálják a nyomozók Giuseppe Sculli szerepét, aki korábban szintén a Genoa játékosa volt, jelenleg pedig a Lazio keretéhez tartozik, de tavasszal egykori csapatánál volt kölcsönben, valamint a Chievo csatárának, Sergio Pellissiernek az otthonában is házkutatást tartottak.

2011 nyarától több hullámban tartóztattak le labdarúgókat Olaszországban, köztük az egykor Sopronban is megfordult Giuseppe Signorit és Cristiano Donit, az Atalanta játékosát.