Roland Garros

A szép szó nem segített, erőszak kell a buta galambok ellen

  • MTI
megosztom

Sólymokkal riasztják el a galambokat a szervezők a francia nyílt bajnokságnak otthont adó teniszközpont területéről.

A szervező francia szövetség korábban hangosbeszélőkkel próbálta elhessegetni a zavaró madarakat - mindhiába, ezért új fogásként a természetes ellenséget hívta segítségül.

"Nem megölni, csak elijeszteni akarjuk a galambokat" - jelentette ki a Grand Slam-torna vasárnapi nyitányán Ludwig Verschatse belga solymász, aki a következő két hétben minden reggel megrepteti állatait a Párizs délnyugati részén fekvő létesítményben. "Amikor idejöttünk, legalább 30 galamb volt a komplexumban, de mostanra eltűntek. Csakhogy végig itt kell maradnunk, mert a galambok buták, és nem adják tovább a tapasztalataikat a többieknek."

A wimbledoni tornán már néhány éve sikerrel alkalmazzák hasonló céllal a sólymokat.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső , Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.
megosztom