NBA

A San Antonio osztotta ki az első pofont

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 28. játéknapján a San Antonio-Oklahoma City mérkőzéssel megkezdődtek a főcsoportdöntők. Az összecsapást végül a Spurs nyerte 101-98-ra, így Parkerék immár sorozatban 19 győzelemnél tartanak.

James Harden és Manu Ginobili

San Antonio-Oklahoma City

Sorozatban 18 győzelemmel érkezett a főcsoportdöntő első mérkőzésére a hazai pályán játszó San Antonio, és óriási kérdés volt, hogy vajon a vasárnapi meccset is be tudják-e húzni Parkerék, ugyanis egy siker egyben NBA-rekordot is jelentett volna, hiszen 19 mérkőzésből áll a liga leghosszabb sikersorozata, amely a playoffban is tartott (2001, Los Angeles Lakers). A válasz végül igen lett, mivel a Spurs nagy hátrányt ledolgozva 101-98-ra verte a Thundert. A meccset ugyan jobban kezdték a hazaiak, hiszen az első játékrészt 24-18-ra hozta a San Antonio, ám a két középső negyedet átaludták Duncanék, és a záró felvonásra már 71-62-es Thunder-vezetéssel érkeztek a csapatok. A hátrány ledolgozásában végül Manu Ginobili vállalta a legnagyobb szerepet, az argentin ugyanis 11 pontot dobott az utolsó játékrészben, amelyet a Spurs 39-27-re nyert. A hazaiak védelme egyébként még a sok kapott pont ellenére is szépen összeállt a meccs végére, hiszen ne feledjük, hogy az utolsó negyedben Kevin Durant csak két dobást eresztett el, ráadásul a Thunder csupán két pontot szerzett a festékből.

A hazaiaknál négy nevet kell kiemelnünk, ha kiváló egyéni produkciókat keresünk a mai összecsapáson. A kezdőből Tony Parker és Tim Duncan volt a legjobb, előbbi 18, utóbbi pedig 16 pontot termelt, ráadásul az erőcsatár 11 lepattanót is letépett. A csapat legponterősebb játékosa mégsem a két sztár volt, hanem a harmadik, Manu Ginobili, aki a kispadról beállva 34 perc alatt 26 pontot szórt, ám az erős cserék névsora itt még nem ért véget, ugyanis Gary neal 12 egységet hozott össze. A Thunder sztárjai finoman fogalmazva is szenvedtek az est során, ugyan Kevin Durant még elfogadható produkciót nyújtott, mivel 8/19-cel 27 pontot szerzett, ám Russel Westbrook mindössze 17 egységig jutott 7/21-es mezőnymutatóval, míg a cserehátvéd James Harden úgy szerzett 19-et, hogy abból hatot az utolsó három másodpercben. A mérkőzés után egyébként Durant igyekezett tisztára mosni magát: „Jó dobásokat vállaltam, jól passzoltam, balszerencsénkre veszítettünk.” A meccs meglepetésembere egyértelműen Derek Fisher volt, aki 23 percnyi játékidő alatt 6/8-as pontossággal 13 pontot tett a közösbe.

A párharc állása egy mérkőzés után: 1-0 a San Antonio Spurs javára.

NBA
Rájátszás, 28. játéknap
San Antonio-Oklahoma City 101-98