Debreceni úszó Eb

Hosszú Katinka megvédte Eb-címét 200 pillangón

  • VNA

Kettős magyar sikerrel ért véget a női 200 méteres pillangóúszás döntője, ahol a két évvel ezelőttihez hasonlóan most is Hosszú Katinka nyert Jakabos Zsuzsanna előtt.

A debreceni úszó Eb-n vasárnapra is maradt magyar éremesély. Az első három döntőben ugyan nem voltunk érdekeltek, de a negyedik fináléban, a női 200 méteres pillangó úszás döntőjében már a hármas pályán úszó Jakabos Zsuzsannáért és a mellette úszó címvédőért, Hosszú Katinkáért szurkolhattunk. A hatos-hetes pályán úszó két spanyol mögött Jakabos fordult harmadikként ötven méternél. Száznál már Hosszú Katinka is feltűnt, aki a svéd Martina Granström és Jakabos mögött a harmadik helyen fordult.

Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka már a 400 vegyes döntője után is boldogan mosolygott a debreceni dobogón - Fotó: AFP

Ez a helyzet 150 méternél sem változott meg, az utolsó hosszon azonban Hosszú (2:07,28) megelőzte a svédet, sőt Jakabos is beért elé az utolsó karcsapásokkal. Katinka megvédte a két éve Budapesten megszerzett címét, míg Zsuzsanna ismét második lett honfitársnője mögött. "Az utolsó ötvenen hallottam a közönséget, sőt a szpíkert, Szántó Dávidot is, ami erőt adott nekem a hajrára. Azt reméltem, hogy 2:07 alá kerülhetek, de végülis nem vagyok szomorú, mert az Eb előtt nem gondoltam volna, hogy ennyire eredményes lehetek" - mondta Hosszú Katinka. "Én a döntő előtt azt hittem, hogy az ötödik hely környékén leszek valahol, így különösen boldog vagyok, hogy megint érmes lehetek" - mondta mosolyogva Jakabos Zsuzsanna a célba érkezés után.

női 200 méteres pillangó úszás - döntő
1. Hosszú Katinka (magyar) 2:07.28
2. Jakabos Zsuzsanna (magyar) 2:07.86
3. Martina Granström (svéd) 2:08.22
4. Mireia Belmonte García (spanyol) 2:08.91
5. Franziska Hentke (német) 2:09.01
6. Judit Ignacio Sorribes (spanyol) 2:09.14
7. Denisa Smolenova (szlovák) 2:10.70
8. Martina Van Berkel (svájci) 2:11.69