Roland Garros

Caroline Wozniackinak megint új edzője van

  • VNA

Az egykori remek svéd játékos, Thomas Johansson irányítja a következő hónapokban Caroline Wozniacki edzésmunkáját.

Az idei évet még világelsőként kezdte meg a dán Caroline Woznaicki, aki viszont úgy tűnik továbbra sem találja meg a megfelelő szakembert maga mellé. Az előző két évben még az volt a kérdés, hogy a dán játékos mikor nyer végre Grand Slam tornát, most viszont már inkább azt kell vele kapcsolatban taglalni, hogy vajon képes lesz-e megállítani meredek zuhanását a világranglistán. A vasárnap elkezdődő Roland Garros előtt jött a friss hír Wozniackival kapcsolatban, aki a korábbi Australian Open győztes (2002) Thomas Johanssonnal dolgozik majd tovább. Az egykori svéd sztár már állítólag az elmúlt hetekben is segítette Wozniacki édesapját az edzői teendők elvégzése során, most pedig az idei US Open végéig állapodott meg Caroline-nal.

Caroline Wozniackinak eddig nem hozott szerencsét a 2012-es év - Fotó: carolinewozniacki.dk

"Nagyon tapasztalt szakemberről van szó, aki magas szinten teniszezett saját maga is. Lehetnek olyan meglátásai, amit mások nem vesznek észre. Összeállítottunk együtt egy tervet, amelyet végig akarunk vinni. Vannak neki is más szakmai tervei és családja is, így egyelőre nem gondolkozunk nagyon hosszú távon. Szerencse, hogy Monacóban él, így azért mégis tudunk napi szinten együtt dolgozni" - nyilatkozta Piotr Wozniacki lánya új szakemberével kapcsolatban. A hírek szerint Johansson a Roland Garrosra még nem kísérte el Wozniackit, ahova az egykori világelső a szüleivel, valamint barátjával, a kiváló golfozó Rory McIlroy-al együtt érkezett meg.

A dán játékost a kilencedik helyen emelték ki a párizsi szervezők, az első fordulóban pedig a görög Eleni Danilidu lesz az ellenfele. Wozniacki tavaly év végén "váltotta le" edző-édesapját, a spanyol Ricardo Sanchez azonban nem tudott neki pluszt adni, így január végén vele is szakított.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső , Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.