U19-es válogatott

A szerbektől is kikaptunk, nem jutottunk ki az Eb-re

  • MTI
Címkék:

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott második mérkőzését is elvesztette az Újvidéken zajló Európa-bajnoki selejtező elitkörében, így eldőlt, hogy nem jut ki a kontinensviadalra.

Fotó: mlsz.hu


Tuboly Frigyes csapata az elitkör első mérkőzésén nem tudott pontot szerezni a románok ellen, vasárnap pedig már egy újabb nehéz ellenfél, a németek ellen döntetlent elérő házigazda szerb válogatott következett. A mieink a Dombó Dávid - Lang Ádám, Tóth Ferenc (csk), Czégel Máté, Tamás Krisztián - Hajdú Ádám, Adorján Krisztián, Poór Patrik - Vécsei Bálint (Vass Patrik, 81.), Novothny Soma (Szécsi Márk, 64.), Radó András összetételben szerepeltek a találkozón.

Az MLSZ beszámolója szerint a magyar válogatott ezúttal jóval fegyelmezettebben játszott, mint a románok ellen, az első meccsen ugyanis éppen a nagy rohanás okozta a csapat vesztét. A házigazdák végig mezőnyfölényben játszottak, de nem tudtak mit kezdeni a mieink jól megszervezett védekezésével, a labdabirtoklási fölényük főleg szögletekben mutatkozott meg.

A második félidőben is a szerbek irányítottak, de a magyar válogatottban is végig "benne volt a gól", érezhető volt, hogy aki betalál, megnyeri a mérkőzést. A hajrában nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, a 85. percben Radó András lövését azonban védeni tudta a szerb kapus, az ellentámadásból pedig gólt lőttek a hazaiak, egy távoli lövés után lepattanó labdát Ninkovic juttatott a hálóba, beállítva az 1-0-ás végeredményt.

A négycsapatos tornáról csak az első helyezett vehet részt a júliusi, észtországi Eb-n.

U19-es Eb-selejtező, elitkör
2. forduló
Az állás: 1. Románia 4 pont (5-1), 2. Szerbia 4 (3-2), 3. Németország 2, 4. Magyarország 0
Románia-Németország 1-1 (0-0)
Szerbia-Magyarország 1-0 (0-0)