Férfi kézilabda BL

Kiel - Atletico Madrid döntő lesz vasárnap

  • VNA

A várakozásoknak megfelelően a német THW Kiel és a spanyol Atletico Madrid jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozat döntőjébe.

Ezen a hétvégén Kölnben rendezik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozat négyes döntőjét. Az első szombati elődöntőben a sorozat 2007-es és 2010-es győztese, a THW Kiel ellenfele a szintén német Füchse Berlin volt. A 20.000 néző előtt rendezett, végig izgalmas és szoros találkozón a hazai bajnokságban veretlen és pontveszteség nélkül álló Kiel egyetlen góllal győzött (25-24). "Meg kell még emésztenünk ezt a találkozót, mert nem gondoltuk volna, hogy ennyire szoros lesz a végjáték" - mondta a lefújás után Filip Jicha, a kieliek 11 gólt szerző cseh átlövője.

A Kiel alaposan megszenvedett a papírformáért a Füchse Berlin ellen - Fotó: dpa

Pedig a mérkőzés elején minden a papírformának megfelelően alakult, a Kiel ugyanis hat góllal (11-5) is vezetett már az első félidőben, a Füchse azonban a szünetig megfelezte a különbséget (15-12). A második félidőben Thierry Omeyer kapus védéseire is szüksége volt a német bajnoknak, hogy megőrizze előnyét. A berlinieknél Petersson (7) és az irányító Jaszka (6) góljai kellettek a szoros végjátékhoz. A találkozó 53. percében Torsten Laen gólja az egyenlítést (23-23) is meghozta a Berlinnek, a hajrában azonban Jicha góljai és Omeyer kapus bravúrjai a Kiel sikerét jelentették.

férfi kézilabda Bajnokok Ligája - 1. elődöntő
Füchse Berlin - THW Kiel 24:25 (12:15)
Gólszerzők: Petersson (7), Jaszka (6), Christophersen (3), Romero (3), Pewnow (2), Bult (1/1), Laen (1), Nincevic (1) illetve Jicha (11/4), Andersson (3), Ahlm (3), Lundström (2), Sprenger (2), Narcisse (2), Ilic (2)

A másik ágon az Atletico Madrid ellenfele a dán bajnok Koppenhága volt, itt csak a második félidő hozta meg a spanyol sikert, a dánok ugyanis háromgólos félidei vezetésük után sem tudtak nyerni, végül két góllal (25-23) kikaptak, így készülhetnek a berliniek elleni bronzmérkőzésre. A BL-ben újoncnak számító dánoknál Olafur Stefansson (5), a két büntetőt is értékesítő Niclas Ekberg (5) és a világ legjobbjának is megválasztott Mikkel Hansen (4) lőtték a legtöbb gólt.

A Talant Dusebajev által vezetett spanyol csapatban ezúttal is az ex-veszprémi Kiril Lazarov volt a fő gólfelelős, aki 11 góllal zárta a BL-elődöntőt. A találkozó elején végig vezető dánok ellen a madridiak a 43 .percben tudtak egyenlíteni (19-19), majd alig tizenegy perccel a mérkőzés vége előtt vezettek először. A hajrában Sterbik Árpád védései is kellettek a madridiak kétgólos sikeréhez.

férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. elődöntő
BM Atlético Madrid - AG Koppenhága 25-23 (12-15)
Gólszerzők: Lazarov (11), Canellas (3), Markussen (3), Aguinagalde (2), Fernandez (2), Abalo (1), Camara (1), Kallman (1), Parrondo (1) illetve Ekberg (5), Stefansson (5), Hansen (4), Sigurdson (3), Hansen (2), T Hansen (2) Atlason (1), Larsen (1)

A Kiel számára a vasárnap este hat órakor sorra kerülő BL-döntő megnyerése azt jelentheti, hogy 2007 után most másodszor triplázhatnak, vagyis egy szezonon belül nyerhetik meg a bajnokságot, a német kupát és a BL-t is. A korábban Ciudad Real néven ismert, de tavaly Madridba költöző Atletico 2006, 2008 és 2009 után történelme negyedik BL sikerét arathatja.