Manchester City

Dzeko sokadik számú csatárként is maradna

A Manchester City bosnyák támadója tavasszal hátterbe szorult de ennek, valamint a nyári bevásárlások ellenére nem akarja elhagyni az angol bajnokot.

Dzeko (10) harcolni akar a csapatba kerülésért

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen Roberto Mancini együttese a nyáron is komoly bevásárlásokat vihet véghez, ami a bosnyák támadó szempontjából nem kecsegtet túl sok jóval. A világoskékek első számú célpontja az arsenalos Robin van Persie lesz, de a támadószekciót erősítheti a belga csodagyerek, Eden Hazard is.

Az érkezők mellett ráadásul Dzekónak a "régiekkel" is fel kell vennie a kesztyűt, Roberto Mancininél a tavasszal Sergio Agüero, Carlos Tévez és Mario Balotelli is előrébb volt a sorban, mint a korábbi Bundesliga-gólkirály.

A 26 éves Dzekót a legfrissebb hírek szerint a Juventus szemelte ki magának, a torinóiak a bosnyák mellett Edinson Cavanit és Gonzalo Higuaínt szeretnék a soraikban tudni. Mivel Cavaniért többen is bejelentkeztek, Higuaínt pedig valószínűleg Mourinho nem engedi el Madridból, Dzeko megszerzése reális célkitűzés lehet a Juve számára.

Az angol Sky Sportsnak nyilatkozva azonban a támadó úgy fogalmazott, hogy a nagy rivalizálás ellenére is szívesen maradni Manchesterben.

"Nem aggódom a helyzet miatt, azt gondolom, hogy megmutattam, hogy tudok a Manchester Citybe játszani és meg is érdemelném, hogy továbbra is itt játszhassak. Számos fontos gólt szereztem a szezonban" - mondta a bosnyák. "A Manchester Cityhez tartozom, nem gondolkozom a jövőmön. Az edző dönti el, hogy éppen kit jászat és én ezt tiszteletben tartom. Mindig megpróbálom a legjobbamat nyújtani, még akkor is amikor nem jutok szóhoz. Az utolsó fordulóban a klub történetének egyik legfontosabb gólját szereztem, amire rendkívül büszke vagyok".