Férfi kézilabda

Mocsaiék nyerték a KEK döntőjét Puticsék ellen

A Flensburg győzelmével ért véget a férfi kézilabda KEK 2011-12-es kiírása, miután a Mocsai Tamással felálló együttes az első mérkőzésen, idegenben aratott győzelme után hazai pályán is nyert a Putics Barnát is a soraiban tudó Gummersbach ellen.

Az első találkozót idegenben egy góllal, 34-33-ra nyerte a Flensburg, így a visszavágó előtt mindenképp esélyesebb volt a trófea elnyerésére.

A papírformának megfelelően hazai pályán jobbak voltak Mocsai Tamásék, akik a félidőben már 16-11-re vezettek. A szünet után a Gummersbach ugyan izgalmassá tudta tenni a mérkőzést, 10 perccel a vége előtt csak két gól volt Putics Barnáék hátránya, a hajrára azonban elfáradtak a vendégek. A hazai kapuban Andersson remekelt, miközben a flensburgi szélsők hatékonyan kihasználták helyzeteiket, így az utolsó percekben nőtt a különbség. A végeredmény 32-28 lett, azaz ötgólos összesítéssel a hazaiaké lett az utolsó KEK-serleg.

Az EHF a következő szezontól a Kupagyőztesek Európa Kupáját és az EHF-kupát összevonja, az közös Európa Kupában mérkőzhetnek meg a csapatok

Férfi kézilabda KEK
Döntő, második mérkőzésen
Flensburg Handewitt-VfL Gummersbach 32-28 (16-11)
A párharcot kettős győzelemmel, 66-61-es gólkülönbséggel nyerte a Flensburg.