Vízilabda

Ismét egy klasszis búcsúja - Valkai Ágnes visszavonul

megosztom

Bejelentette visszavonulását Valkai Ágnes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. A klasszis mostantól a családjára és a civil életre koncentrál.

A világ- és Európa-bajnok vízilabdázó mostantól a családjára és a civil életre koncentrál.

"Eljött a búcsú ideje. 20 hosszú, a vízilabdasportban eltöltött év után lezárom ezt a fejezetét az életemnek. Különleges, kiváltságos embernek érzem magam, hogy ilyen hosszú és sikeres utat jártam be, ezeknek az éveknek az emlékei hatalmas erőt fognak adni, hogy az élet más területein is hasonló elszántsággal és küzdeni akarással menjek majd előre. Az élsport megtanított arra, hogy mindig kövessem az álmaimat, még ha sokszor annak elérése lehetetlennek tűnt is. A sport faragott olyan embert belőlem, akivé váltam.

Szeretném megköszönni a Magyar Vízilabda Szövetségnek a folyamatos támogatást és azt, hogy a végsőkig hittek bennem. Köszönöm a szurkolóknak, akik a nehéz pillanatokban is mellettünk álltak. Ezen kívül minden volt edzőmnek, akik hozzásegítettek ahhoz, hogy még jobbá váljak, Faragó Tamásnak, hogy világ- és Európa-bajnokot varázsolt belőlem, de mindenekelőtt édesapámnak, Valkay Ferencnek, aki megtanított ennek a csodálatos sportnak a fortélyaira, a fegyelemre és az alázatra.

Mostantól a családomé lesz a főszerep az életemben, remélve, hogy az élet továbbra is hasonló, felejthetetlen pillanatokkal ajándékoz majd meg" - fogalmazott Valkai a vizipolo.hu-nak eljuttatott közleményében.

A 31 esztendős Valkai 2001-ben lett Európa-bajnok a hazai rendezésű kontinenstornán a magyar válogatottal, majd 2002-ben Világkupát nyert a nemzeti együttessel, 2005-ben világbajnoki címet ünnepelhetett társaival. Olimpiáról egy negyedik (2004) és egy hatodik (2008) hellyel büszkélkedhet.

Szerdán egy másik klasszisunk, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor jelentette be, hogy felhagy az élsporttal.

megosztom