EURO 2012

A negyedosztályban edződött kapust hívott be Hodgson

Ujjsérülés miatt nem utazhat el az angol válogatottal a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra John Ruddy, a Norwich City kapusa. Roy Hodgson szövetségi kapitány a 19 éves Jack Butlandet hívta be a helyére, aki tétmérkőzésen a negyedosztálynál feljebb nem védett.

Bár Butlandnak nincs sok esélye a debütálásra a címeres mezben (ahogyan Ruddynak sem volt), behívása így is meglepetés, igaz, Joe Harton kívül nincs megbízható kapusa a Háromoroszlánosoknak. Hart helye megkérdőjelezhetetlen az angolok kapujában, a Manchester City portásának kidőlése esetén Robert Green (West Ham) a tartalék.

Butland 2010 óta a Birmingham játékosa, de csak a kispadig jutott, majd kölcsönadták a negyedosztályú Cheltenham Townnak. Az U16-tól U20-ig minden korosztályban utánpótlás-válogatott volt, az U17-esek között Európa-bajnok.

Az angol szövetség (FA) közleménye szerint a 26 éves Ruddy elutazik Oslóba a Norvégia elleni barátságos meccsre, utána visszatér a Norwich-hoz.

Az angol Eb-keret:
Kapusok: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United), Jack Butland (Birmingham City II.).
Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Theo Walcott (Arsenal), Ashley Young (Manchester United).
Csatárok: Andy Carroll (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Manchester United, Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).